Lähtölaitureista

Linja-autoterminaaleissa, kuten Rautatientorilla, Westendinasemalla, Martinlaaksossa jne. on useita lähtölaitureita, joilta lähtee yksi tai useampi linja. Laituriin mahtuu yleensä yksi tai kaksi autoa.

Kuljettajan on tiedettävä oman linjansa aikataulujen lisäksi myös muiden samaa laituria käyttävien linjojen lähtöajat, jottei estä muiden pääsyä lähtöpaikalle. Käytettävissään hänellä on samat keinot kuin matkustajillakin, eli yleisöaikataulut, muisti, ja jossakin määrin myös lähtöaikamonitorit. Onpa joku liikennöitsijä printannut edeltä lähtevät vuorot ajo-ohjeeseenkin.

Eräänä päivänä tein lähtöä eräästä terminaalista, kahdesta peräkkäisestä lähtölaiturista etummaisesta. Kummassakin, vähän alle kahden nykyauton mittaisessa laiturissa oli jo bussi, kummankin lähtöaika minuutin-pari omani jälkeen. Ajoin hyvissä ajoin niiden väliin siten, että pääsisin peruuttamatta lähtemään etummaisen takaa, mutta samalla tulin estäneeksi takimmaisen lähdön peruuttamatta. Toivottavasti sen kuljettaja ei turhaan kiristellyt hampaitaan ja puinut nyrkkiä, vaikka toimintani hänen kannaltaan pikavilkaisulla saattoikin näyttää hampaidekiristely- ja nyrkinpuimakoneen käytön oikeuttavalta.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.