Pysäkkijärjestysnumeroinnista

Eräs matkustaja pyysi jättämään hänet pois kyydistä linjan kolmannella pysäkillä. Ja minähän jätin, kunhan ensin oli päästy yksimielisyyteen, mikä se kolmas pysäkki on.

Oletetaan, että tuo pyyntö esitettäisiin Elielinaukiolla. Onko kolmas pysäkki Hesperian puisto, Töölön kisahalli vai Kansaneläkelaitos? (Nopeasti nyt, minulla on kiire! No on se kumma kun ette te bussikuskit koskaan tiedä mitään.)

Kansallismuseon pysäkillähän pysähtyvät vain Helsingin sisäiset linjat, eli jos ajetaan seutulinjaa, ensimmäinen matkustajan tarkoittama pysäkki on siis Hesperian puisto. Vai onko matkustaja saanut neuvot vastaanottajalta, joka aina kulkee sisäisellä linjalla, ja laskee Kanamullisoseen mukaan?

Jos Kansallismuseo tai Hesperian puisto on ensimmäinen pysäkki, niin monesko on Elielinaukio? Vai onko matkustajan mielestä linjan lähtöpysäkki kuitenkin se ensimmäinen?

Tämän takia neuvon mieluummin jollakin muulla perusteella, esimerkiksi pysäkin tai kadun nimellä, joka sekään ei ole ihan ongelmaton vaihtoehto, tai jopa ihan kohteella, kuten Puksun Esso tai Kannelmäen Maxi.

(Muuten, kalenterissammekaan ei ole nollatta vuotta, tai vuotta numero 0. Seuraava vuosituhat tulee täyteen vuoden 3001 alussa, ihan samalla periaatteella kuin vuoden ensimmäinen kuukausikymmen tulee täyteen marraskuun alussa.)

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.