Isossa talossa

Olen töissä isossa talossa. Se tarkoittaa, että autoja ja kuljettajia on paljon.

Isossa talossa töissä olemisen hyviin puoliin kuuluu se, että myös ajettavaa liikennettä on paljon, ja vaihtelua halutessani voin siirtyä ajamaan jotakin muuta linjaa kuin mitä siihen mennessä olen ajanut. (Meillä tosin käytännössä kuljettajat ajavat useampaa kuin yhtä linjaa, koska linjat on koottu vyyhdeiksi HSL:n kilpailutuspakettien ja vaihtopaikkojen mukaan.)

Vaihtelunhaluni on mennyt niin pitkälle, että useana kesänä olen ajanut tilausajoja. Olen kiitollinen siitä, että sellainen on mahdollista, ja etenkin siitä, että työnjohtajat jaksavat vuodesta toiseen ottaa huomioon tällaiseen kahden yksikön välillä pomppimiseen liittyvät asiat.

Tämän vuoden tilausajokauteni alkoi jo, enkä aikaisemmin ole juurikaan ollut tilausauton ratissa talvella. Eihän se itse ajaminen tietenkään eroa linja-ajosta ollenkaan, mutta esimerkiksi työn aloittaminen on kovin erilaista verrattuna siihen, että vain hyppäisi aamukäynnistäjän starttaamaan autoon ja lähtisi ajamaan. (On kai niitä sellaisiakin taloja, joissa muut ihmiset valmistelevat tilausajokuljettajienkin ajopelit, mutta omani ei kuulu niihin.)

Tänä aamuna pakkasta oli toistakymmentä astetta. Suoraan pesuhallista parkkiruutuun ajettuun, pari päivää seisseeseen autoon oli hieman hankaluuksia päästä sisään. Akkulaturin johto ei ollut kiinni, joten bussin käynnistäminen ilman minkäänlaista esilämmitystä vaati pientä suostuttelua.

Ison talon etuja sekin, että apu oli puhelinsoiton päässä. Pian korjaamon väki kärräsi paikalle kuorma-autollisen elektroneja, ja auto saatiin liikkeelle ja sulamaan.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.