Ajantappotapoja

Tilausajoissa oppii kuluttamaan aikaa, kun koko päivän kuljettaa samaa ryhmää.

Turistien kanssa kyse on yleensä pienistä pysähdyksistä sillä välin, kun he kiertävät nähtävyyksissä. Pitkästymään en ehdi, mutta jos hammasta kolottaa, voin jaloitella vatsahaavoittamaan itseäni, eli hakemaan kahvia.

Välillä ne pienet pysähdykset venyvät tunniksi tai pariksi, jos ryhmä varaa aikaa syömiseen tai ostoksiin, tai käy opastetulla kierroksella esimerkiksi jossakin museossa. Tällöin ehdin minäkin halutessani ruokailemaan, tai miksipä en piipahtamaan siinä samaisessa kohteessa.

Sitten on sellaisiakin matkoja, että aamulla mennään johonkin kohteeseen, ja iltapäivällä tai alkuillasta takaisin. Jos päivätauko on lähellä asemapaikkaa, ajojärjestely voi järjestellä sen ajaksi jotakin muuta ajoa. Sekin on mahdollista, että ryhmän vie ja hakee eri kuljettaja, jos se on logistisesti järkevämpi ratkaisu kuin saman ajurin käyttäminen.

Joskus auto ja kuljettaja ovat kuitenkin niin pitkällä, että koko tauko täytyy viettää siellä, kuten esimerkiksi Himoksella, missä suurimman osan odotusajasta tapoin täyttämällä ristikoita.

Matkalla Jämsään ajoin muuten valtatien 24 päästä päähän mennen tullen, mutta sitä en laske mukaan Kaikki Suomen tiet -projektiin, jonka sääntöihin kuuluu, että käytän omaa autoani.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.