Höyryjuna Kouvola – Kotka – Kouvola

Tänään oli vapaapäivä, ja tietenkin suuntasin Kouvolan ja Kotkan välille. Siellä oli iltapäivästä ja alkuillasta kulussa Hr1 1009, jota liikennöi Höyryveturimatkat 1009 Oy.

En ollut Kouvola-Kotka-rataosaan aikaisemmin tutustunut valokuvaamisen merkeissä, joten lähdin liikenteeseen sen verran ajoissa, että ehdin ajella radan varsia ja katsella sopivia kuvauspaikkoja. Muutama sopiva paikka löytyikin, vaikka rataosa on kaksiraiteinen ja sähköistetty, mikä merkitsee, että sähköistyksen tolppia vilisee silmissä valokuvausta hankaloittamassa.

Havaitsin rataosan myös varsin vilkasliikenteiseksi. Bongasin useita tavarajunia, mutta juuri niillä hetkillä en ollut sopivalla kuvauspaikalla, eikä edes kamera ollut vielä esillä. Pikkusuon seisakkeen liepeillä (Inkeroisista hieman etelään) katsoin lopulta graafista aikataulua, ja sen perusteella jäin odottamaan paikallisjunaa. Lähes samoilta jalansijoita kuvasin sitten höyryveturinkin kahdesti, kerran sen mennessä Kotkaan ja toisen sen palatessa Kouvolaan.

Moderni sähkömoottorijuna modernilla, kaksiraiteisella, sähköistetyllä rautatiellä, matkalla Kotkasta Kouvolaan. Tällä kohdalla on ennen sijainnut Pikkusuon seisake.

Kun höyryjuna oli mennyt, en enää sen perään tietenkään ehtinyt, ja ajelin suoraan Kotkaan. Seurasin, kun veturi käännettiin Kotkan kääntöpöydällä, ja kuvasin, kun se lähti paluumatkalle.

Seuraavaksi ajelin takaisin Pikkusuolle, ja ehdin kuin ehdinkin kuvaamaan veturin myös pohjoisen suuntaan. Kerkesin vain kurkkaamaan, että sieltä se jo tulee, ja ponkaisin autosta ylös kameroineni.

Pääsin toisenkin kerran junan ohi, mutta kuvia en enää siitä saanut. Kouvolaan saapuessaan se ajoikin eri raidetta kuin olin ajatellut.

Loppujen lopuksi olen kuitenkin tyytyväinen saaliiseen, vaikka se olikin melko vähäinen.

Kategoria(t): Matkakertomukset Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.