Museobussien kokoontumisajo Lærdalissa, 1. päivä

Olin mukana SLHS:n järjestämällä matkalla Norjan Lærdaliin, jossa sikäläinen linja-autoharrastajien yhdistys Rutebilhistorisk förening järjesti kokoontumisajon.

Lähdimme matkaan keskiviikkona Helsingistä. Kulkuvälineenämme piti olla A-Bus Oy:n Volvo C10M / Wiima Finlandia (vm. 1986), mutta se oli vikaantunut, joten sen sijaan kyytiä tarjosi Scania K113 / Ajokki Victor (vm. 1988).

Ajaa posotimme ykköstietä kaikkien niiden mutkien, mäkien, siltatyömaiden ja tunnelien läpi Turkuun, tosin ei sitä alkumatkan iltapäiväruuhkassa nysväämistä voi posottamiseksi kutsua. Veikkolasta asti pääsi sentään pitämään matkavauhtia yllä.

Turussa ajoimme Matka-autojen tallien päältä, ja bongasimme Citybusin varikon sekä vanhan jätevedenpuhdistamon ja hevosraitiovaunuhallit. Tankkikin täytettiin.

Tallink Baltic Princess lähti illansuussa. Vesillelasku on tapahtunut 2008, joten melko moderni on kulkuneuvo, mutta käyhän se matkanteko tälläkin. Kaikki normaalit kelluvan ostoskeskus-hotellin palvelut ovat saatavana, ja lämpimän päivän kaunis auringonlasku siivittää menoa.

Jääkiekkoihmisiä on matkassa paljon, sekä pelaajia että katsojia. Jokaisessa ruudussa pyörii Suomen peli. Onneksi löytyy rauhallisiakin sopukoita meille, joita lätkä ei kiinnosta.

Kategoria(t): Matkakertomukset Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.