Museobussien kokoontumisajo Lærdalissa, 2. päivä

Matkaseurueemme saapui Tukholmaan aamulla. Kuljettajamme tiesi nopean tien ulos Värtanin sataman syövereistä ja edelleen kaupungin katuja pitkin terminaalin eteen, joten pääsimme melko pikaisesti tien päälle.

Ajoimme suoraan Ruotsin läpi, mutta toki pidimme pieniä taukojakin välillä, jotta kuljettaja saisi lakisääteisen ruokatuntinsa pidettyä. Karlstadin Burger Kingin henkilökunta ei ollut varautunut yllätysryntäykseemme, mutta onnistui silti palvelemaan hymyillen ja ystävällisesti.
image

Charlottenbergistä pujahdimme Norjan puolelle. EU jäi taakse, mutta rajalla ei tarvinnut pysähtyä muodollisuuksia varten, koska Pohjoismaiden passivapaussopimushan on yhä voimassa.

Torkuskelun- ja ristikontäytöntäyteisen matkan jälkeen saavuimme Hamariin, jossa tutustuimme rautatiemuseoon, jota pidettiin meidän takiamme auki pari tuntia normaalia pidempään. Saimme siis rauhassa tutustua rautatiekalustoon, jota oli monessa eri hallissa kauniissa rantapuistomaisemissa. Yksikään veturi ei ollut höyryssä, koska kesäsesonki ei ole vielä alkanut.

Kalustohallien kokoelmiin kuului mm. Norjan ensimmäinen sähköveturi 1920-luvulta, ja viimeisimpien joukossa tilattu, todella massiivinen höyryveturi 1950-luvulta. Sisänäyttelyssä oli pienempiä esineitä, kuten moottoriresiina, ja tietenkin myös muutakin infrastruktuuria ja esineistöjä, esimerkiksi lippuautomaatti ja rautatieläisten vaatteita. Lapsille oli varattu mahdollisuus pelata junasimulaattoria oikean veturin ohjaamon maketissa, tosin hallintalaitteet muistuttivat erehdyttävästi PC:n näppäimistöä…
image

Helatorstain iltana ei monikaan paikka Hamarin keskustassa ollut auki, mutta kyllä sieltä iltapalaa sai.

Hotellimme sijaitsi Birissä, jonne oli vielä noin puolen tunnin ajomatka. Vuonon rinteellä sijaitsevalta hotellilta on mainio näköala alas.

Kategoria(t): Matkakertomukset Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.