Hyvästijättö

Jo melko monen vuoden ajan olen kesäisin ajanut tilausajoja ja talvisin linjaa. Se on tuonut paljon kaipaamaani vaihtelua ajorutiineihin, ja olen kiitollinen siitä, että se on ollut mahdollista. Olen kokenut kesän alkavan siitä, kun siirryn tilausauton rattiin, vaikka lunta olisi vielä maassa, ja päättyvän, kun viimeistä kertaa jätän tilausajopuolen taukotilan.

Nyt työnantajani keskittyy ydinliiketoimintaansa, HSL-alueen kaupunkiliikenteeseen, ja myy tilausajotoimintansa. Ympäri vuoden tiluria ajaneet siirtyvät vanhoina työntekijöinä uuteen firmaan, mutta meidän ”kesäpoikien” annettiin valita, jäämmekö nykyiseen työpaikkaan vai siirrymmekö uusina työntekijöinä uuden firman palvelukseen.

Olin juuri tiedon tullessa jäämässä lomalle, joten minun oli tehtävä vaikea, elämääni merkittävästi vaikuttava päätös noin vuorokaudessa. Kummassakin vaihtoehdossa oli hyviä ja huonoja puolia, ja faktojen läpikäymisen lisäksi myös tunteet olivat pinnassa. Kävin eri yksiköiden työnjohtoportaiden kanssa keskusteluja, ja loppujen lopuksi tein ratkaisun.

Tiedän, että tulen varmasti miettimään, oliko ratkaisu oikea. Tiedän myös, että tulisin varmasti miettimään, oliko ratkaisu oikea, vaikka olisin päätynyt toiseen ratkaisuun. Tunnen luopuvani jostakin, mutta tuntisin myös luopuvani jostakin, vaikka olisin päätynyt toiseen ratkaisuun.

Tästä päivästä lähtien ajan siis toistaiseksi vain HSL-liikennettä. Talvi alkoi siis yllättäen ja aikaisin. Kaiken lisäksi se on takatalvi, vai pitäisikö puhua jääkaudesta, jonka loppua ei ole näkyvissä.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.