Taitoajokilpailut Reykjavikissä 2013, 2. päivä

Tänään oli rattimestaruuskisapäivä. Radalla oli tällaisia tehtäviä:

image

1. Lähtöruutu: Auto sijoitetaan ensin suorakaiteen oikeaan etulaitaan, ja se pitää peruuttaa ulos vasemmasta takanurkasta. Tämä tehtävä on aina sama, ja nyt mitoituskin oli varsin helppo.

2. Takatikkataulu: Auton takapuskurin keskikohta ajetaan maassa olevan tikkataulun keskelle. Peruutuskameroita ei ole, joten mielestäni tässä oli enemmän kyse onnesta kuin ajotaidosta.

3. Pujottelu: Suorakaide oli jaettu pitkittäin kahtia. Auto piti и:n muotoisella liikkeellä viedä osastosta toiseen keskellä olevan aukon kautta. Samalla piti renkaalla kaataa kaksi nurkissa ja yksi keskellä ollut putkenpätkäntöppyrä. Ruutu oli melko ahdas, mutta töppyrät helppoja, kunhan vain uskalsi ajaa renkaan riittävän lähelle narua.

image

4. Etutikkataulu: Kuten takatikkataulu, mutta etupuskurilla.

5.-7. Etukosketusruutu: Neliö, jonka kahdessa nurkassa käytiin koskettamassa kahta estettä etupuskurilla. Sisään- ja ulosajot olivat 2,65 metriä leveitä (auton leveys 2,60 metriä). Vaikka etukäteen pelkäsin tätä tehtävää eniten, se meni kummallakin kerralla virhepisteittä!

8. Lautaset: Vasemmalla eturenkaalla ajettiin viiden kaareen asetellun levyn päältä. Ne oli helppo hakea peilien avulla, mutta bussin piti pysyä oikeassa kulmassa, jotta ne kaikki pystyi yliajamaan.

9. Taskupysäköinti: Perusjuttuja, ja myös aina sama lopetustehtävä. 12-metrisen auton sujauttaminen 14 metrin taskuun oli ainut tehtävä, jota voi joutua soveltamaan oikeassakin elämässä.

Kisa-autoina oli tänä vuonna leveitä Scania OmniLinkejä, joten pyöriä ei kunnolla nähnyt korin sisästä, mutta niiden paikat sai haettua bussin kyljessä olevien merkkien avulla. Lisäksi oman haasteensa toi kuurottainen sade, joten pyyhkijöidenkin viikseä joutui hapuilemaan kesken ajon. Se tosin sujui melkein huomaamatta, suoraan selkäytimestä.

Rata ajettiin kahteen kertaan, ja oman tuloksensa sai tietää vasta lopuksi, mikä vei pois osan jännityksestä, joka aiemmin on vallinnut muiden kilpailijoiden tuloksien kehittymistä seuratessa.

Oma sijoitukseni oli 15:s 24:sta kilpailijasta, eli ihan samalla tasolla liikutaan kuin aikaisempina vuosinakin. Suomen joukkue otti hopeaa, eli sain kuin sainkin mitalin kaulaan.

Illanvietossa saimme syödäksemme lammasta. Kokki oli liekeissä!

image

Kategoria(t): Matkakertomukset, Taitoajokilpailut Reykjavikissä 2013 Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.