Taitoajokilpailut Reykjavikissä 2013, 3. päivä

Tänään ei ollut mitään joukkoliikenneaiheista ohjelmaa, paitsi paikasta toiseen siirtymiseen käytetty Irisbus, joka sekään ei ollut järin mielenkiintoinen tapaus.

Sen sijaan on puhe vedestä.

Islanti on tuliperäinen saari, ja täkäläinen maankuori on ohut. Merivesi valuu maanrakoihin ja kuumenee maapallomme sulan kivisisuksen hohkasta. Se palaa pinnalle höyrynä, jonka avulla tehdään sähköä. Sitten se menee lämmönvaihtimeen, jossa se lämmittää kaukolämpöveden. Lopuksi se lasketaan altaaseen, jota kutsutaan Siniseksi laguuniksi, ja joka on Islannin käydyimpiä turistikohteita. Siellä vierailimme tänään.

image

Kylpylän vesi on turkoosia, läheltä katsoen melkein valkoista. Se on erittäin suolaista, ja siinä on helppo kellua. Se on lämmintä, paikoin suorastaan kuumaa.

Veden lisäksi Blue Lagoonissa on tarjolla mineraalipitoista savea, jota hierotaan iholle, ja jonka terveysvaikutuksia tutkitaan tieteellisesti. On muutamia suomalaisen näkökulmasta surkeita saunoja, hierontaakin.

Veden äärellä, meren rannalla, Reykjanes-niemen kärjessä syötiin illallinen. Aaltojen pärskyessä ja myrskytuulen puhaltaessa pisaroita ikkunoihin nautittiin alkupalaksi kylmää, savustettua lunnia ja pääruoaksi hummeria ja kahta kalaa.

Paikalla oli myös museo, jossa oli nähtävänä moottoreita ja laivoja, sekä kaksi majakkaa, josta ravintola Tveir Vitar (Two Towers) lienee saanut nimensäkin.

image

Islannin hanavedessä on tuliperäisyyden jäljiltä rikin aromi. Mädän kananmunan hajuista vettä ei tee mieli juoda, mutta muutaman päivän oleilun jälkeen siihen jo melkeinpä tottuu niin, että hampaita voi pestä yökkimättä.

Kategoria(t): Matkakertomukset, Taitoajokilpailut Reykjavikissä 2013. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.