Vuosisadan löytö

Virallinen tieto löytötavaroista ja yhteystiedot tiedusteluja varten löytyvät HSL:n sivuilta:

Melko usein vähän aikaa aiemmin kadonneita tavaroita tiedustellaan myös suoraan kuljettajalta. Aina voi kysyä, mutta jos tavara ei ole kadonnut juuri siihen bussiin, kuljettajalla ei yleensä ole mahdollisuutta alkaa metsästää tavaraa muualta. Yksittäisen bussin kuljettajalla ei ole tietoa siitä, milloin muut bussit ovat missäkin, ja sen selvittäminen ”taustatyöryhmän” avulla kuluttaa yllättävän paljon aikaa nykypäivän hektisen kaupunkiliikenteen keskellä.

Viime viikolla minulta kysyttiin erään pitkähkön linjan alkupuolella, onko löytynyt löytötavaraa. Matkustaja oli jäänyt tien toisella puolella pois bussista, joka ajoi minua vastaan muutamaa minuuttia aikaisemmin. Tavara ei ollut teleportoitunut minun bussiini, mutta toivottavasti se löytyi siitä seuraavasta autosta.

Pitkällä linjalla bussin kierrokseen voi kulua jopa useita tunteja. Väärässä päässä linjaa voi joutua odottamaan melko pitkään, ennen kuin sama bussi palaa takaisin (ellei se ole lähtenyt varikolle).

Taannoin ajelin linjaa eräästä liityntäliikenneterminaalista. Tällaisessa liikenteessä on melko laajasti siirrytty käytäntöön, jossa bussit vaihtavat päätepysäkillä linjalta toiselle. Tämän oli osannut ottaa huomioon se matkustaja, joka kyseli terminaaliin saapuvista autoista, oliko se äsken sillä-ja-sillä linjalla. Sekään tavara ei ollut hukkunut minun kyytiini.

Terminaaleista, varsinkin liityntäliikenteen terminaaleista, lähtevät linjat ovat yleensä melko lyhyitä, alle tunnin kierrosajalla. Silloin sama auto saattaa palata melko piankin (ellei se ole lähtenyt varikolle), ja kaikki terminaalista liikennöivät autot näkee melko lyhyen ajan kuluessa.

Eilen, iltavuoron päätteeksi, kävi päinvastoin. Löytyi tavara, jota kukaan ei ollut minulta tiedustellut. Se ei ollut vuosisata, kuten otsikossa vihjasin, vaan hanska (pariton), joka on jo matkalla löytötavaratoimistoon. Tuon perusteella se on totta, kun sanovat, että Suomen kesä on kylmä ja lyhyt.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.