Linja-autoliiton museobussikavalkadi

Tänään osallistuin Linja-autoliiton BUS 2013 -näyttelyyn kuuluneeseen museobussikavalkadiin Suomen Linja-autohistoriallisen seuran ULX-922:lla.

ULX-922 lähdössä näyttelyalueelle Ruskeasuon varikolta, jossa se oli pysäköitynä.

ULX-922 lähdössä näyttelyalueelle Ruskeasuon varikolta, jossa se oli pysäköitynä.

Kulkueen reitti alkoi näyttelykenttänä toimineelta Mäntymäen kentältä, ja kulki Mannerheimintietä Etelä-Esplanadille, Havis Amandan ympäri Pohjois-Esplanadille, ja jälleen Mannerheimintietä takaisin Mäntymäelle. Noin kahdenkymmenen linja-auton letka kulki poliisin johtamana, ja poliisi myös sulki muun liikenteen isoissa risteyksissä siten, että bussit pääsivät kulkemaan keskeytyksittä.

Tällaisessa kulkueessa on kiva olla mukana. Reitin varrella on ihmisiä kuvaamassa, joko sellaisia, jotka ovat tienneet tapahtumasta ja varustautuneet jalustoilla ja parhaalla kuvakulmalla, tai sellaisia, jotka hätäpäissään kaivavat kännykkäkameran esiin. Jos ei muuta, niin ainakin vilkuttavat. Bussi ja kuljettaja saavat moninkertaisesti huomiota verrattuna normaalitilanteeseen esimerkiksi bensa-asemilla ja taukopaikoilla. Se on kuin nousisi teatterin lavalle.

Kierroksen jälkeen (ja itse asiassa sitä ennenkin) jäi aikaa tutustua BUS 2013 -ulkonäyttelyyn. Minun näkökulmastani merkittävin uutuus oli Scania Citywide. Tammelundin Liikenne saa käyttöönsä ensimmäisen HSL-alueelle tulleen yksilön, ja ei kai sekään enää salaisuus ole, että Helsingin Bussiliikenteelle on odotettavissa kaksi etanolikäyttöistä Citywideä.

Vertaan Citywideä mielessäni tietenkin Lahden autokorin Scalaan, jonka korvaajaksi Citywiden helposti miellän. Pikaisen istumisen perusteella uutuuden penkit ovat hieman mukavammat; pitempää koeistumista ei tarvinne suorittaa, koska en kaupunkibussin (matkustajan) penkkiä tule kuluttaneeksi kovinkaan pitkään. Istumapaikkoja vaikuttaisi penkkirivien määrän perusteella olevan hieman vähemmän Citywidessä kuin Scalassa. Erityisesti minua miellyttää matkustamon takaosan muotoilu: ei samanlaista terraariota kuin Scalassa. Kuljettajan paikalta en hakenut kylmiä tyyppejä.

Sisänäyttelyn puolella en poikennut. Siellä olisi varmaankin ollut nähtäväksi linjakilpiä sun muuta sellaista, mikä tietenkin kovasti minua kiinnostaisi, mutta nyt vaan ei jaksanut.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.