Kop, kop! Kuka siellä?

HSL-alueen kuljettajat pääsevät esimerkiksi joukkoliikenneterminaalien taukotiloihin kulkulupapalikalla. Samalla nappulalla pääsee myös varikon tiloihin, sekä eräisiin muihin paikkoihin. Järjestelmän avulla voidaan ilmeisesti ovikohtaisesti sallia tai kieltää kunkin kuljettajan pääsy johonkin tilaan, ja tietenkin sillä voi myös tarkkailla, missä kuljettaja milloinkin on, tai keitä jossakin tilassa kulloinkin kulkee.

Kulkulupajärjestelmää ollaan juuri vaihtamassa. Kuljettajille jaetaan uudenmalliset lupalätkät, ja ovien vierellä olevat lukijat vaihdetaan. Tämä on jo toinen vaihdos urani aikana, eikä tällä uusintatahdilla jää viimeiseksikään. Aika aikaa kutakin ja pitäähän sähkölukkosepillekin saada töitä…

Minä sain oman uuden kulkulupani viimeisten joukossa. Onneksi uusia lukijalaitteita ei vielä ole asennettu kovin moneen paikkaan, joten vanhallakin vielä pärjää.

Pahaksi onneksi satuin eräänä päinänä ajamaan terminaalista, jossa uusi kulkulupa olisi jo pitänyt olla. Ohjeistukseen kuuluu, että vuoron jättävä kuljettaja käy taukotilassa luovuttamassa vuoronsa seuraavalle kuljettajalle, joten päädyin muutaman kerran päivän aikana koputtelemaan ja kolkuttelemaan oven taakse. Joka kerralla avulias työkaveri tuli avaamaan oven, eikä jäänyt ihmettelemään, että kuka huligaani siellä nyt häiriköi, ja että minneköhän se vuoro on jäänyt, kun ei sitä kukaan tule luovuttamaan.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.