SLHS:n loppukesän retki, 1. päivä

Tänään alkoi Suomen linja-autohistoriallisen seuran loppukesän retki. Viikonloppumatkalle lähti mukaan 24 jäsentä. Omaksi osakseni tuli lauantaina sekä linja-automme kuljettaminen että matkanjohtamistehtävät, koska retken varsinainen puuhamies oli estyneenä (höyryveturin perässä).

Aamupäivän ajelimme Helsingistä Lavialle pysähtyen Hämeenlinnassa (lisää matkustajia), Pirkanhovissa (kahvitauko) ja Tampereella (lisää matkustajia). Tämä osuus matkasta oli tietenkin tiestön kannalta varsin tylsää.

Lavialla tutustuimme Linja-auto- ja koriteollisuusmuseoon, joka sijaitsee entisessä Keto-Seppälän kiinteistössä, jossa on ollut myös koritehdas.

Ensiksi saimme kyytiä kahdellakin Scanialla, joista ensimmäinen (CR112) oli Scanian omalla korilla ja Scanian nelivaihteisella vaihteistolla. Toisessa (BR112) oli Delta-Planin kori ja Voith-vaihteisto. Autojen omistushistoria tietenkin käytiin läpi, mutten niitä tullut ottaneeksi ylös. Nyttemmin bussit ovat yksityisten harrastajien omistuksessa.

image

Seuraavaksi kiersimme koritehtaan tilassa, jossa on edelleen toimintakunnossa olevia linja-auton korien valmistusvälineitä ja mallineita.
image

Säilytys- ja korjaamotiloissa oli nähtävänä linja-autokalustoa.
image

Lavialta ajelimme Parkanoon, edelleen varsin mitäänsanomattomia teitä. Siellähän yhdistyksellämme on talli, ja etelästä tullutta ja sinne menevää, varaosista koostuvaa rahtia purettiin ja kuormattiin.

Matka-auton tankkauksen jälkeen painelimme kolmostietä pohjoiseen, Jalasjärvelle, jossa meille ystävällisesti esiteltiin upeasti entisöityä Lumiahon Volvo Viking / Siipi-Wiimaa. Tallissa, jossa autoa säilytetään, oli myös vanha traktori ja vanhoista polttoaineen jakelumittareista tehtyjä hyllyjä. Se oli kokonaisuudessaan hieno nähtävyys!
image

Loppuilta meni Hotelli Keurusselkään hakeutuessa. Tiestökin alkoi olla mielenkiintoista: Alkumatkan satasen rajoitettu asvalttinen, suora korpitaival oli kiva kokemus päästä ajamaan. Haapamäen jälkeenkin oikaisin hieman hiekkatietä pitkin, ja olihan siellä hyvällä tavalla omituisehko ylämäki-u-käännös-alamäki-kombinaatiokin.

Huominen lähtö onkin normimeiningistä poiketen niin myöhäinen, että päätin poiketa tänne baarinkin puolelle (limua ja vettä vaan tosin).

Kategoria(t): Matkakertomukset, SLHS:n loppukesän retki 2013 Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.