SLHS:n loppukesän retki, 2. päivä

Toinen matkapäiväkin alkoi sateisena. Ensiksi ajoimme Jyväskylään, Vaajakoskelle, jossa Pandan tehtaanmyymälä oli avattu meitä varten tunnin normaalia aikaisemmin.

Ostostauon jälkeen matkallamme autona ollut Scania BF111 / Kutter 9 säikäytti hieman. Ovet eivät toimineet paineilman puutteen vuoksi, eikä Wilson-puoliautomaatti suostunut ottamaan vaihdetta päälle, luultavasti sen takia, että sen jarrupannoillekaan ei riittänyt ilmanpainetta. Vika korjaantui laskemalla paineilmasäiliöt tyhjäksi ja käyttämällä uudet paineet.

Kun auto taas suostui liikkumaan, jatkoimme nelostietä etelään, Leivonmäelle, jossa oli päivän pääkohde, ja itse asiassa ainoa linja-autoaiheinen kohde: tutustuimme erään yksityishenkilön linja-autokokoelmaan. Kuvassa vasemmalla on Nurmijärven linjan Volvo B57 / Wiima M68, jolla kävimme pienellä ajelullakin. Kori on protyyppi, eli yksi ensimmäisiä M68:eja; samaan aikaan tehtiin sarjatuotatona täyttä häkää vanhaa M64-mallia.

LeivonmäelläPaluumatkan aluksi ajoimme ruokailemaan, ja sen jälkeen paahdoimme nelostietä etelään mökiltäpaluuruuhkan keskellä. Esiin tullut aurinko paistoi suoraan kuljettajan syliin, joten lämmin oli ja paita kastui. Teistä ei siis tänään jäänyt mitään kerrottavaa jälkipolville, yhtä ja samaa ja tylsää ja tavallista.

Helsingissä ajoin vielä muutaman muun yhdistyksen aktiivijäsenen kanssa matkalla käytetyn Scania BF111 / Kutter 9:n erään liikennöitsijän varikon pihalle, jossa sitä saamme pitää, ja pyyhkäisin pahimmat pölyt ja kurat pois päältä ja sisältä. Kaverit kurkkasivat auton alle, ja selvittelivät painevuotoa, joka oli Jyväskylän jälkeenkin haitannut matkantekoa muutamaan otteeseen. Korjaamistoimenpiteet jäänevät toiseen kertaan.

Kategoria(t): Matkakertomukset, SLHS:n loppukesän retki 2013 Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.