Lontoossa, 3. päivä

Sunnuntaina oli kotiin paluun aika, mutta aamuksi ja iltapäiväksi jäi vielä aikaa käydä katsomassa, miltä Lontoon lähiliikennejunille kuuluu.

Kohteeksi Greater Anglia -junayhtiö, jonka omistaa monikansallinen Abellio-liikenneyhtiö. Greater Anglia liikennöi Lontoosta koilliseen ja pohjoiseen, mm. Cambridgeen, Norwichiin ja Springfieldiin (ei tänne) (reittikartta).

Chingfordin junissa näytettiin käytettävän lauantainakin 1980-luvulta peräisin olevia 317-sarjan sähkömoottorijunia, jotka on valmistanut British Rail Engineering Limited. Oma kulkuneuvo oli numeroltaan 317882, joka kuuluu ensimmäiseen, vuoden 1981-82 valmistuserään. 12 junaa kunnostettiin vuonna 2006 Stanstead Express -liikennettä varten, ja siinä vaiheessa se sai tämän numeronsa.

Paluumatkalla Seven Sistersistä matkustimme 315-sarjan junalla. Valmistaja on BREL kuten 317:llakin, ja käyttöön nämä junat tulivat 1980-81. Kunnostus tapahtui 2004.

Vielä ennen lentokentälle lähtöä kävimme kävelemässä Tower Bridgen yli.

Paluulennolla istuimme viimeisessä rivissä. Paluuta keittiöön odottavat ruokatarjoilukärryt muodostivat kohdallemme staun. Matkustamohenkilökuntaan kuului Finnairin virkaiältään vanhin lentoemäntä, joka odotellessaan pääsyä kärryjen välistä pois jutteli mukavia matkustajille.

Lähestyminen Helsinki-Vantaalle tapahtui etelärannikkoa viistäen, ja ilman ylimääräisiä silmukoita mihinkään suuntaan. Myötätuuliosuudella oli kiva katsella, kun finaalissa oleva kone tuli vastaan, ja lähes heti sen jälkeen kaarsimme sen perään omaa laskeutumistamme sorvaamaan. Kone laskettiin melko kovalla kädellä kiitoradalle ja tiukka jarrutus varmisti, ettei jouduttu rullailemaan muutamaa minuuttia pitempään.

Kirjoittelen tätä tietenkin jo kotona istuen ja seuraava työpäivä painaa jo päälle. Menen siis nukkumaan ja lopetan tähän.

Kategoria(t): Lontoossa elo-syyskuussa 2013, Matkakertomukset Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.