Joku Muu ajoi ruokatunnin

Ajoin eräänä päivänä vuoroa, jossa toinen kuljettaja tuli tekemään ruokatuntini. Minä siis otin auton varikolta, ajoin aikani, ja jäin pois vuorosta vaihtopaikalla. Joku muu jatkoi ajamista ja minä pidin ruokatuntini (ristikkoa täytellen tietysti). Sen jälkeen lähdin taas minä jatkamaan saman vuoron ajamista.

Minulla on tapana nollata auton oma polttoaineenkulutusmittari, kun lähden ajamaan. Nyt nollasin mittarin myös ensimmäisen rupeaman lopuksi, ja sain siis tietää myös ruokatuntini ajan ajaneen kuljettajan polttoaineenkulutuksen noiden muutamien kierrosten aikana.

Seuraavana päivänä olikin tehtävänäni se työpäivä, joka sisältää tuon ruokatunnin tekemisen. Eli joku toinen kuljettaja otti auton varikolta, ajoi aikansa, ja jäi vuorosta pois vaihtopaikalla. Minä jatkoin ajamista ja hän piti ruokatuntinsa (ristikkoa täytellen ehkä). Sen jälkeen hän tuli taas jatkamaan saman vuoron ajamista.

Mielenkiintoisen tästä asiasta tekee se, että oma polttoaineenkulutukseni oli ruokatuntipätkän aikana noin 25% pienempi kuin edellisen päivän kuljettajan. On totta, ettei tuota voi aivan kokonaan panna ajotavan piikkiin, koska liikennetilanteet, matkustajamäärät ja jopa säätila vaikuttavat asiaan, mutta kyllä tuosta silti jäi ihan hyvä maku suuhun.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.