Ajamaton linja

Tällä hetkellä olen työpaikalla heittopussi, eli minulla ei ole mitään vakiolinjoja, vaan tarpeen mukaan ajan missä milloinkin. Työ- ja vapaapäivien kierto on periaatteessa määrätty hamaan tulevaisuuteen; tarkat työajat näen enimmillään kolmen viikon päähän.

Ajettavaksi tulee harvakseltaan myös linjoja, joita en ole ennen ajanut. Tämä voi tapahtua kahdella eri tavalla:

  1. Työnantajani voittaa HSL:n kilpailutuksesta liikennöitäväkseen linjan, jota se ei ole liikennöinyt sinä aikana, kun olen ollut siellä töissä.
  2. HSL muuttaa jotakin linjaa. Tällöin linjanumerokin saattaa vaihtua, tai sitten ei.

Olen kolmentoista vuoden aikana seonnut laskuissa, kuinka montaa eri linjaa olenkaan ajanut. Kun tuntee nähneensä ja kokeneensa kaiken, ei uusien linjojen metsästämisessä ole enää samanlaista hohtoa kuin ennen. Ennen ajamattomia linjoja voikin jaotella myös toisella tavalla:

  1. Linjat, jotka eivät sisällä ennen ajamattomia reittiosuuksia. Tällaisilla linjoilla ajelen samoja teitä ja katuja kuin ennenkin, mutta eri järjestyksessä.
  2. Linjat, jotka sisältävät ennen ajamattomia reittiosuuksia. Vaikka en johonkin pääkaupunkiseudun kolkkaan olisikaan ennen ajanut bussia, olen melko suurella todennäköisyydellä käynyt siellä kuitenkin huvikseni ajelemassa, matkustamassa tai kävelemässä.

Tällä viikolla listalla on kolme linjaa, joita en ole aikaisemmin ajanut. Viikonloppuna ajettavaksi osuu niistä kaksi, tyyppejä 1+3 ja 2+3, eikä niissä ole mitään mielenkiintoista.

Kolmas linja, jota ajoin eilen, oli kategorioissa 1+4. Se on ollut liikennöitävänämme jo kauan, mutta koska siellä liikennöi vain yksi auto arkipäivisin ruuhka-aikaan, se on onnistunut välttelemään minua tähän asti. Tästä linjasta olin innoissani, ja juuri sen takia, että se sisälsi ennen ajamattomia pätkiä.

Tämänkertaisen linjan oudoimpienkin osuuksien kautta olen kauan, kauan sitten matkustanut, mutta niin paljon siellä on sen jälkeen muuttunut, että katsoin parhaaksi käydä edellisenä päivänä huviajelukierroksella siellä päin. Paikallistuntemus päivittyi, ja riski päätyä otsikoihin pieneni. Nykyään, kännykkäaikakaudella, jokainen harhaanajo tuntuu päätyvän johonkin mediaan – katso kuvat!

Ja ihan hyvinhän se vantaalaisen ympyrälinjan ajaminen sitten meni. (Ja tuosta jo pystyykin arvaamaan, mikä linja oli kyseessä.)

Kategoria(t): Työnteko. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.