Opastin

Viikon työvuorolistani on ollut varsin eläväistä sorttia. Tehtävä työ on määrätty pääosin edellisenä päivänä, ja onpa joka työpäiviä sumplattu vapaiksi ja päinvastoin. Mitä suurempi on tietämys oman varikon linjoista ja kaupungin kartasta yleensäkin, sitä helpompi tällaisia työjaksoja on tehdä.

Oma linjatietämykseni on varsin hyvällä tasolla (vaikka itse sanonkin). Sen sijaan en voi kehua olevani kovin sosiaalinen vähänkään vieraamassa seurassa, eikä takana ole pedagogisia opintojakaan. Paljon mieluummin pidättäydyn rivikuljettajan roolissa kuin alan perehdyttäjäksi. Siitä huolimatta minut määrättiin tällä viikolla opastamaan toista kuljettajaa erään linjan ajamisessa.

Homman nimi oli tietenkin se, että hän ajoi, ja minä istuin vieressä ja neuvoin minne kulloinkin pitää kääntyä, missä on linjan pysäkkejä, ja pyrin muutenkin kertomaan ajettavaan linjaan liittyvää tietoa. Kävi ilmi, että hän osasikin suurimman osan linjasta, joten eipä minun paljon tarvinnut edes avittaa.

Etukäteen oletin, että aikani olisi käynyt pitkäksi, mutta eipä se lopulta sen pitkäveteisempää ollut kuin itse ajaminenkaan. En sulje pois mahdollisuutta, että menisin oppaaksi toistekin, kunhan ei tule tavaksi.

Kategoria(t): Työnteko. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.