Kaistapää

Linjoja opetellessa on tärkeää painaa muistiin, millä kaistalla milloinkin pitää ajaa. Erityisesti tämä korostuu moottoriteillä ja useampikaistaisilla maanteillä ja niiden liittymissä. Vaikka liittymästä ei olisikaan kääntymässä minnekään, pitää tietää, missä pysäkki sijaitsee.

Kun sitten on oppinut tuntemaan, minne mikin kaista johtaa, ja pysäkkien paikat, voi tavanomaisesta ajoreitistä poiketa. Esimerkiksi Lahdenväylän eteläpäässä Rautatientorin suuntaan ajettaessa voi valita joko (vasemmanpuoleisen) Koskelantielle johtavan kaistan tai vaihtaa keskimmäiselle kaistalle. Koskelantien rampin kautta pääsee ohittamaan Kustaa Vaasan tien autojonon, ja vastaavasti keskikaistaa pitkin voi mennä, jos Koskelantien suuntaan on enemmän jonoa.

Koskelan varikon pysäkillä olen saanut poliisilta kirjallisen huomautuksen. Siihen aikaan oli bussillakin pakko ajaa Lahdenväylän kaistoja pitkin, ja autojonoon tuskastuneena oikaisin bussikaistalle sulkualueen yli. Sen jälkeen, kun virallinen ohitusmahdollisuus rakennettiin, olenkin käyttänyt sitä ahkerasti.

Tällä viikolla matkustaja tuli sanomaan, että yleensä tuossa kohdassa kaikki kuljettajat ajavat keskikaistaa pitkin. Nyt minulla on sitten yksi hyväkin muisto tuosta paikasta, koska kehuna sen otin. Ainahan se on mukava kuulla, että eroaa valtavirrasta, vaikka sitten kaistapäänsä osalta.

Kategoria(t): Työnteko. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.