Itsenäisyyspäivän ajatusmaailma

Itsenäisyyspäivän aamu oli hiljainen: Ei paljon matkustajia, ei liiemmin liikennettäkään. Oli aikaa katsoa peiliin (sekä kuvaannollisesti että silloin tällöin kirjaimellisestikin) ja miettiä syntyjä syviä.

Päädyin alkuviikosta julkaistun kolumnin pohjalta pohtimaan, mitkä asiat linja-autonkuljettajan työssä minua ilahduttavat ja mitkä ärsyttävät. Etenkin analysoin sitä, miksi suhtaudun niihin kuten suhtaudun. Voisinko vaikuttaa siihen, miksi tämä asia tapahtuu? Entä voisinko vaikuttaa siihen, muuttuuko tapahtunut asia päivänpilaajaksi?

En sen tarkemmin mene yksityiskohtiin, mutta esimerkiksi nostan tuossa kolumnissa mainitun pysähtymisnapin painamisen ”liian aikaisin”, vaikka se ei minua erityisesti ärsytä tai ilahduta. Minulle on joskus käynyt niin, että olen unohtanut hyvissä ajoin annetun napinpainalluksen, ja painellut pysäkistä ohi, mikä tietenkin harmittaa ja saattaa näkyä muutenkin mielialan laskuna.

En tietenkään voi alkaa määräillä matkustajia, missä vaiheessa nappia pitäisi painaa. Sen sijaan harmistumisen välttäminen on helppoa, kun otan tavakseni vilkaista kojetauluun hieman ennen pysäkkiä ja tarkistaa, onko kukaan jäämässä pois.

Päivällä oli hieman vilkkaampaa, mikä saattoi osittain johtua siitä, että ajoin ruokatauon jälkeen toista linjaa.

Auringon jälleen laskettua aloin taas päästä joistakin vilkkaistakin pysäkeistä pysähtymättä ohitse. Ajatusten kohteeksi vaihtui noin kuukauden päässä odottavan talviloman matka, ja graafisten aikataulujen piirtäminen sitä varten.

Kategoria(t): Työnteko. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.