Selvisin säikähdyksellä

Tällä viikolla selvisin kahdesti säikähdyksellä.

Ensimmäinen kerta oli Helsinki-Vantaalla keskiviikkona. Vaikka ajelinkin linjaa, jolla ei kovin suuria kertalippumääriä myydäkään, päätin silti mennä ajoissa pikapysäköintialueelta lähtölaituriin. Jätin puhaltimet ja ajovalot sammuksiin, mutta sytytin jonkin verran sisävaloja.

Kun oli aika lähteä, ei virta-avaimesta kääntämällä tapahtunut mitään.

Työtä tehdessä kuluneet vuodet ovat opettaneet, että hätiköinti ei auta. Vastaavien tilanteiden pohjalta on muodostunut tarkistuslista, jota aloin käydä läpi. Tarkistin mittarista, että akuissa on käynnistykseen riittävä jännite. Tarkistin, että käsijarru on varmasti kytketty ja vaihde vapaalla. Alkolukkoa ei ollut tarkistettavaksi. Kiersin auton ja varmistin, että mikään luukku ei ole auki. Vaan ei se lähtenyt käyntiin sittenkään.

Tämän jälkeen yleensä kokeilen käynnistyksenestonohituskytkintä, mutta nyt autossa ei ollut sellaista. Ennen konehuoneen puolelle siirtymistä kokeilin vielä virta-avaimesta muutamia kertoja eri rytmeillä: välillä rauhallisesti ja releiden kaikkien naksahdusten päättymistä ja kojetaulun valojen sammumista odotellen, välillä saman tien käynnistysasentoon kääntäen. Noin viidennellä kerralla tärppäsi, ja pääsin matkaan.

Helpotuksen huokaus kaikui tyhjässä matkustamossa…

Toinen kerta oli tänään aamun pimeydessä, osuudella, jolla oli katuvalot, jotka olivat sammuksissa. Lähdin pysäkiltä liikkeelle tavanomaiseen tapaan, ja melkein saman tien, kun ovet olivat menneet kiinni, annettiin pysähtymismerkki.

Seuraavalla pysäkillä en vilkaissutkaan kojetauluun, vaikka niin viime viikolla kerroin päättäneeni tehdä, vaan jäin tarkkailemaan, haluaisiko joku mahdollisesti kyytiin, tai onko pysäkillä ylipäätään matkustajia. Ja niinhän minä siitä hurautin ohitse.

Naaman punainen väri ei onneksi näkynyt pimeässä, kun kaarroin seuraavalle pysäkille ja avasin takaovet. Kummastelin, kun kukaan ei jäänytkään pois ja lähtenyt talsimaan tulosuuntaan kännykällä palautelomaketta täytellen. Ilmeni, että nappia oli painettu vahingossa turhaan.

Helpotuksen huokaus…

Kategoria(t): Työnteko. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.