Pyhätöissä

Tänä vuonna vietin joulun töissä.

Aattona olin lyhyellä liityntälinjalla. Vaikka joulunaika mielletään kaikin puolin rauhalliseksi, nyt liikennettä oli huomattavan paljon sekä bussini sisä- että ulkopuolella. Ainakin autoliikenteen vilkkauteen oli syynä ihmisten halu käydä pyhätöissään: Reittini varrelle osui eräs kirkko, jossa pidettiin ainakin kaksi jumalanpalvelusta.

Joulupäivänä oli hieman rauhallisempaa, vaikka ajelinkin Helsingin suurimpiin kuuluvan hautausmaan ohi. Illan viimeisellä sivulla alkoivat nuoret aikuiset jo etsiytyä keskustan ravintoloihin ja yökerhoihin.

Jouluyönä julkinen liikenne piti taukoa: Aattona liikenne loppui iltapäiväneljän maissa ja alkoi joulupäivänä yhdentoista jälkeen. Tämän johdosta työvuorotkin menivät sekaisin, ja koko työurani ajan jouluksi onkin laadittu erityiset ajosarjat (kuljettajien työpäivien kulut). Normaalistihan sarjat toistuvat samanlaisina työpäivästä ja -viikosta toiseen

Joulupäivän ja tapaninpäivän välisenä yönä ajoni poikkeuksellisesti loppuikin Rautatientorille, ja minun oli etsiydyttävä varikolle yöbusseilla. Onneksi ajoa jatkamaan tullut kuljettaja oli ajoissa, ja pääsin lähtemään aikaisemmalla, suoremmalla ja vaihdottomammalla bussilla kuin ajosarjaan oli merkitty. Työaikani virallisesti päättyessä olin jo kaukana työpaikalta.

Tapaninpäivän ratoksi olen jälleen liityntälinjalla. Rauhallisen oloista on edelleen, ja kotimatkalle päässen ennen illanviettäjiä, jos heitä nyt tänä iltana liikkeellä onkaan…

Kategoria(t): Työnteko. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.