Mulhouse ja Belfort, 6. päivä

Keskiviikko alkoi pitkällä siirtymisellä Ranskan Mulhouseen.

Oli minun ajovuoroni, ja reitille osui nopeusrajoituksettomia moottoritieosuuksia, joiden aikana oli niin harva liikenne, että laskettelin menemään 140-150 km/h. Ei se mikään hurja nopeus ole, mutta sen verran oli kuitenkin vauhtia, että suomalaisella perstuntumalla aistin menon kovaksi.

Reitille osui myös maisemiltaan upea laskeutuminen Titiseestä, n. 800 metrin korkeudelta, Reinin laaksoon. Tietä seurailevalla radalla täytyy joskus mennä matkustamaan, vaikka höyryjuna-ajeluita ei järjestettäisikään.

Mulhousen rautatiemuseon kahdessa hallissa oli paljon nähtävää. Kalustonäyttelyn lisäksi oli saatavana teknistäkin tietoa, mm. esiteltiin höyryveturin toimintaperiaatetta jouluvaloin.

Päällimmäisenä Cité du Trainista jäi mieleen Aquitaine-juna, koska se oli yksi TEE-erikoispikajunista, joita Saksassa vedettiin 103-vetureilla. Eräänlainen teema siis. Aquitainessa oli muuten vain ensimmäinen luokka.
image

Train Thur-Doller Alsace liikennöi vain kesällä, mutta kävimme silti katsomassa radan päätepisteet ja kuvasimmepa Guewenheimin rautatieasemarakennuksenkin.
image

Ajoimme Belfortin asemalle. Paikalla oli vain yksi Pariisiin puolen tunnin kuluttua lähdössä ollut juna, jonka iso CC 72100 -dieselveturi tyhjäkävi lähtöraiteellaan. Oli mukava nähdä museossa ollutta kalustoa melkein tositoimissa, ja olisin voinut jäädä odottelemaan muitakin junia, mutta auto oli aikarajoitetulla paikalla.

Matka seuraavalle yöpymispaikalle, juuri ja juuri Saksan puolelle, kulki pienempiä teitä pitkin. Olimme niin pihejä, ettemme halunneet maksaa moottoritiemaksuja. 🙂

Kategoria(t): Dreikönigsdampf jne. 2014 Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.