Kolme nollaa

Hiihtolomaviikko oli liikenteen puolesta hiljainen. Jopa minun hitaahkolla ajotyylilläni jouduin muutamana päivänä muutamalla sivulla tarkoituksellisesti hidastelemaan, etten olisi ollut muun liikenteen tukkeena väliaikapisteillä.

Jouduin puhallusratsiassa puhaltamaan. Toisinaan olen ollut siinäkin tilanteessa, että ajamani bussi on päästetty pysähtymättä ohi. Selkeää logiikkaa ei tunnu olevan siinä, kummalla tavalla milloinkin toimitaan.

Satunnaisten ratsioiden lisäksihän linja-autonkuljettajien ajokuntoa arvioidaan varikolta lähtiessä ja kun bussin kuljettajaa vaihdetaan, mutta useimmiten ilman alkometrejä. Rikoslain 23. luvun 8§ perusteellahan ajoneuvon luovuttaminen juopuneelle on rangaistavaa.

Kolme pyöreää nollaa, sanottiin, ja toivotettiin työpäivän jatkoja.

Aloin heti miettiä, mikä fontti seulonta-alkometrissä mahtoi olla. Useimmitenhan nollat ovat soikeita tai peräti suorakulmaisia, tai niissä on viiva tai piste keskellä.

Ja miksi nollia on juuri kolme? Sehän tietenkin kertoo siitä, että kaikki numerot ovat merkitseviä. Ties vaikka tulokseni oikeasti olisikin ollut alaspäin pyöristynyt 0,004 promillea!

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.