Suisidaalinen pulu

En ole eläinten käyttäytymisen asiantuntija, mutta voi hyvänen aika, kun osui tyhmä pulu tielleni.

Päiväsaikaan pulu kökötti keskellä tietä. Nopeutta ei ollut paljonkaan, mutta lintu suostui lehahtamaan pakoon vasta viime hetkellä, kun se jo oli hävinnyt kojetaulun taakse näkymättömiin. Sitten se räpisteli hetken aivan nenäni edessä, niin lähellä, että olisin melkein voinut työntää sille vauhtia. Lopulta se lennähti muutamien kymmenien metrien päähän, jälleen keskelle ajolinjaani. Tämä toistui toisenkin kerran, ja vasta toden sanomisen kerralla se suostui väistämään jalkakäytävälle.

Kun ajoin tilausajoja, Kaivopuistossa sai väistellä valkoposkihanhia. Yleensä ne kulkivat suojateitä pitkin, mutta olen kyllä ajanut sellaisen perässäkin jonkin matkaa, kun se ei päässyt vasemmalle vastaantulevan liikenteen vuoksi, eikä oikealle matalahkon metalliaidan takia. Linnun paniikki oli selvästi havaittavissa, ja lopulta sen adrenaliinitaso riitti siihen, että se pääsi parikymmensenttisen aidan yli nurmikon puolelle. (Aita lienee muuten estämässä nurmikolle pysäköintiä.)

Toissa yönä olin liikkeellä firman henkilöautolla. Matkan varrella lokkiparvi nukkui tiellä. Äänimerkin käyttäminen ei tullut asuinalueella oikein kysymykseen, mutta vauhdin hiljentäminen ja tarpeeksi lähelle ajaminen riitti herättämään siivekkäät.

Muu eläinkunta pyrkii yleensä pois tieltä välittömästi bussin havaittuaan. Vuosien varrella olen bussilla joutunut jarruttamaan hirvien takia kolmesti (kaikki tapaukset taajama-alueella ja onneksi hiljaisella nopeudella). Olen pysähtynyt siilin vuoksi Siilitiellä ja nostanut jalkaa kaasulta kotikissan rynnätessä tien yli. Kettujakin näkee nykyään melko usein, ja niiden saalista, jäniksiä, rusakoita ja kaneja.

Viimeksi viime yönä punaisia päin kävellyt ihmispari olisi jäänyt alle ellen olisi reagoinut.

Kategoria(t): Työnteko. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.