Taitoajokilpailua

Tänään oli jälleen se päivä vuodesta, kun ajettiin linja-autolla taitoajoa, siis pujoteltiin ahtaalla radalla. Ratamestari oli laatinut lyhyen ja helpohkon radan, mutta valinnut kilpailuvälineeksi telibussin.

Lähdin ajamaan ensimmäisenä, eikä edes kukaan ollut näyttämässä mallisuoritusta. Tuntui, että eihän se 14,8-metrinen Volvo 8900 mahdu yhtään mihinkään. Kääntyvä teliakseli nuoli milloin mitäkin narua (á 60 sakkosekuntia) ja milloin mikäkin tolppa (á 60 sakkosekuntia) oli auton takana piilossa. Kaikkein vaikeinta minulle oli, kuten on aina ollut, etupuskurin ajaminen lähelle matalaa estettä, joka ei näy kuljettajan paikalle kurotellenkaan.

Toiseen kierrokseen mennessä olin jo nähnyt niin paljon muiden kuljettajien suorituksia, että usko kasvoi, ja uskalsin ajaa rohkeammin kohti esteitä luottaen, ettei se vielä osu. Tulos paranikin muistaakseni toistasataa sekuntia, ja koska vain parempi tulos kahdesta otettiin tällä kerralla huomioon, sijoituin kolmentoista kilpailijan joukossa kolmanneksi.

Paikka Suomen joukkueessa pohjoismaisessa taitoajokisassa on siis varma. Tällä kerralla PM-kisa järjestetäänkin Suomessa 9.8.2014, joten kunnollista matka(raportti)a ei ole luvassa, mutta odotan sitäkin tapahtumaa silti innolla.

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.