Bussi, joka ei kulje mitään kautta

Heittopussin elämä vie toisinaam lentokenttälinjoille.

Helsingistä, Rautatientorilta, Helsinki-Vantaalle, lentokentälle, kulkeva seutulinja 615 on pikalinja. Se tarkoittaa, että kun se ajaa lentokentälle päin, ensimmäinen poistumispysäkki on vasta Tammistossa. Vastaavasti Helsingin keskustan suuntaan ei Helsingin alueella oteta uusia matkustajia kyytiin.

Käytännössä lähes joka lähdöllä joku tulee kyselemään, meneekö tämä 615 Mäkelänkatua pitkin. Jos tyhmän vastauksen möläyttämisen estäminen on vaikeaa, niin todella vaikeaa minunlaiselleni niuholle on oikean vastauksen möläyttämisen estäminen. 615 menee Mäkelänkatua pitkin, siis pitäisi vastata kyllä, mutta oikeasti matkustaja haluaa tietää, pääseekö hän sillä bussilla sinne, joten vastauksen pitäisi olla ei.

Se voisikin etupenkkiläiselle olla hassua kuunneltavaa, kun eri matkustajat kyselisivät kaikki Helsingin ulosmenotiet läpi, eikä bussi kuljettajan mukaan kulkisi niistä yhdenkään kautta.

Kun Kehäradan liikenne alkaa, 615 alkaa kulkea nykyisen 620:n reittiä, ja sen vuoroväli harvenee 30 minuutiksi (arkisin ruuhka-aikaan 12-15 minuuttia) [lähde]. Viimeviikkoisessa koulutuksessa kerrottiin myös, että myös pikalinjastatus otetaan pois, ja Helsingin sisäisiäkin matkoja saa siis tehdä.

Loppukevennys: Tilausajohommissa ajoin eräänä päivänä pakettimatkalle saapuvia turisteja lentokentältä Helsingin keskustan hotelleihin. Ajopäiväkirjaan piti päivän päätteeksi merkitä ajoreitti, joten kirjoitin tietenkin ”Helsinki-Helsinki-Vantaa-Helsinki-Helsinki-Vantaa-Helsinki”. Selvää kuin pässinlihan punaviinikastike.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.