2. matkapäivä: Kiirunaan

Kello 1.35 Lättähattu lähti Torniosta Aavasaksalle hakemaan juhlakansaa, ja me lähdimme sen perään muutaman tunnin yötorkkujen jälkeen.

Menomatkalla kuvauspaikka oli Keräsenlammen sillalla ja palatessa Ylitorniossa, Utsuntiellä. Puolen viiden maissa Lättähatun oli määrä olla jälleen Haaparannalla, mutta eipä se siellä poikennut nytkään. Lähdin tähän reissuun osittain sen takia, että saisin kuvan suomalaisesta junasta Ruotsissa. Se tavoite jäi nyt saavuttamatta, mikä jäi harmittamaan.

Sitten alkoi ajomatka Kiirunaan. Kahden huonosti nukutun yön jäljiltä torkuin lähes koko matkan, mitä nyt pysähdyspaikoilla havahduin jaloittelemaan.

Gällivaren kaivoskaupungissa pidimme hieman pitemmän tauon kävimme rautatieasemalla, jossa ei siihen aikaan juhannusaamusta ollut liikennettä. Kaupat sen sijaan olivat olleet aamusta alkaen auki, joten saimme aamiaista.

image

Luossavaara on täältä katsoen normaali, mutta toisaalta voi nähdä sen läpi menevän louhossolan.

Ennen Kiirunan hotellimme vastaanoton avautumista ehdimme vielä pyöriä muutaman tunnin kaupungilla. Sitähän ollaan siirtämässä paikasta toiseen kaivoksen tieltä.

Yllä olevan Luossavaaran lisäksi kävimme rautatieasemilla, joita niitäkin on siis vanha ja uusi. Uusi asema on moderni, ja sisätiloihin pääsee koko päivän, vaikka miehitystä ei ole. Sen näköiset WC-tilat olivatkin, pytty kirjaimellisesti pirstaleina.

Asemalta sain kuvat lähtevästä pikajunasta, ja mikä parasta, suomalaisesta VR Trackin Tka7-ratakuorma-autosta. Suomalainen juna Ruotsissa -kuva-aihe toteutui sittenkin!

Kategoria(t): Juhannusretki 2014, Matkakertomukset Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.