7. matkapäivä: SLHS:n kesäretki

Torstaina ajoimme ensiksi Kolariin (kahdella iillä). Matkan teimme Ylläksen maisematietä, jonka ylämäissä Scaniamme joutui tekemään lujasti töitä.

image

Vas: Scania BF110 / Lahti 10, vuosimalli 1973. Oik: Scania BR116 / Deltaplan, vuosimalli 1981.

Kolarissa pääsimme tutustumaan Salokankaan varikkoon. Päätontilla oli melko monta yhtiön autoa, ja esittelypuheessa päästiin taas siihen, että Pohjois-Suomessa tilausbussien käyttöaste on parhaimmillaan talvisin. Historiallisempaa autokantaa edustivat ylläkuvatut autot.

image

2x Volvo B10M / Wiima N202, vuosimalli 1991.


Tien toisellakin puolella oli mielenkiintoista kalustoa, mm. entisiä HKL-Bussiliikenteen autoja, joita on käytetty Skibusseina Yllästunturin laskettelurinteiden ja hotellien välillä. Ennen ne tottelivat numeroita 9109, 9110 (kuva) ja 9613, jota olen muistaakseni ajanutkin HKL-aikoina.

Matkamme eteni kohti etelää. Pellossa vaihdoimme Tornionjoen länsipuolelle, ja ajelimme minulle sunnuntailta tuttujen maisemien läpi Haaparannalle. Bussi pysäköitiin uudelle, Haaparannan ja Tornion yhteiselle linja-autoasemalle, joka sijaitsee Ruotsin puolella, mutta lähes rajassa kiinni. Odotushuoneessa oli nähtävänä SLHS:n Peräpohjolan osaston kokoama valokuvanäyttely.

image

Tapanis Buss: Volvo 9700 (B12B), vuosimalli 2008.


Tapanis Buss Haaparannalla: Paikalla oli vain muutama auto, mm. se Omniexpress, jolla tulin sunnuntaina Pajalasta Haaparannalle, ja Tukholman linjan autot. Kahvikupin äärellä isännältä ja emännältä kuitenkin riitti mukavia tarinoita lukuisten elinvuosien varrelta.

image

Salmelalla.


SLHS:n kesäretken viimeinen kohde oli torniolainen Liikenne Salmela, jonka bussilla retkellä oltiinkin. Tältä liikennöitsijältä ei uusia busseja löydy, mikä tässä seurassa pitää ottaa kehuna.

image
Lopuksi saimme vielä kyytiä Arpelan kotiseutuyhdistyksen Nokka-Sisulla.

Kemistä matkalle osallistuneet lähtivät paluumatkoilleen kuka milläkin kulkupelillä. Minä lähden Etelä-Suomeen vasta huomenna henkilöautolla, enkä taida siitä enää erillistä merkintää kirjoittaa, ellei jotain ihmeellisen merkittävää tapahdu.

Yön olen samassa (kesä)hotellissa kuin su-ma-yön. On sänky, kirjoituspöytä ja WC, eikä enempää tarvitsekaan. Ruokaa saa itse laittaa keittiössä. Voisi hyvin kuvitella tämän rakennuksen talvisin olevan opiskelijoiden solukämppinä.

Kategoria(t): Juhannusretki 2014, Matkakertomukset Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.