Alkuviikon teemapäivät (2 kpl)

Eilen vietettiin Auton vapaapäivää, joka on osa Liikkujan viikkoa. Tarjolla on näköjään ollut mm. turistiopastuksia muutamilla bussilinjoilla, mutta minun elämääni tämä tapahtuma vaikutti vain siten, että liput maksoivat euron vyöhykkeeltä (lastenliput puoleen hintaan).

Ja kyllähän minä lippuja myinkin, peräti kahdeksan kappaletta, eli vähemmän kuin normaalina arkipäivänä. Tämän tilastollisen otannan perusteella 25% ihmisistä tiesi alennetusta hinnasta, ja lopuille asia piti selittää, ettei olisi syntynyt väärää mielikuvaa siitä, että vaihtorahaa tuli liikaa…

Tänään puolestaan JHL:n työnseisauksen vuoksi metro- ja raitioliikenne oli keskeytyksissä. Minä ajoin Lahdenväylän suuntaan, joten tämäkään tapahtuma ei vaikuttanut elämääni juuri mitenkään.

Paavalin kirkon eteläpuolella, siis sillä alueella, jolle raitiovaunuverkko ulottuu, oli reilusti enemmän matkustajia kuin normaalisti. Missään vaiheessa bussini ei ollut niin täynnä, etteikö lisääkin matkustajia olisi kyytiin mahtunut. Muutamia Itä-Helsinkiin liikennöiviä linjoja kohdatessa tulin todenneeksi, että onneksi en ollut itse ajamassa niitä. Silloin on bussi täynnä, kun tuulilasin läpi erottuu matkustajain poskia ja kainaloita.

Radio- ja radiopuhelinraportteja kuunnellessa sain kuvan, että kokonaisuudessaan ruuhkia oli vähemmän kuin pelättiin. En silti lähtisi lakkauttamaan metro- ja raitiovaunuliikennettä kokonaan…

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.