Tekivät tietä

Kehä III:n ja Lentoasemantien liittymää parannetaan, ja siinä sivussa Lentoasemantien ja Tikkurilantien risteyskin saa eritasoratkaisun. Tämän uuden liittymän virallinen avajaispäivä oli tänään, ja HSL on julkaissut tiedotteen uusista pysäkeistä. Oletin ilman muuta, että järjestely on käytössä aamusta alkaen.

Tänään olin pikkuvarikon kaikkein aikaisimmassa lentokenttälinjojen aamuvuorossa. Ja niinhän siinä kävi, että puolen kuuden aikaan aamulla Tikkurilantien uutta linjausta ei vielä oltukaan avattu. Viimeisen kerran ajoin siitä yhdeksän maissa; silloin olivat jo tien tekijät saapuneet paikalle, mutta liikenne kulki vieläkin vanhaa väylää pitkin.

Nyt, kun tarkemmin asiaa tutkin, niin Liik enne vira ston sivuilla sanotaan, että liittymä avataankin päivällä. Ihan turhaan jättelin vanhalle risteykselle jäähyväisiä perjantai-iltapäivän kuluessa ilakoimalla, että se olikin sitten viimeinen päivä, kun tarvitsee siinä risteyksessä kököttää. (Koska sen risteyksen autojonot siirtyvät jonnekin muualle.)

Tämän tarinan opetus on, että ei kannata tehdä johtopäätöksiä ajattelematta asiaa tarkemmin.

Tämän tarinan opetus on myös, että kannattaa pitää silmät auki ainakin silloin, kun on tiedossa jotakin poikkeuksellista. Mitähän siitäkin olisi tullut, jos olisin jääräpäisesti virheelliseen oletukseeni uskoen sännännyt saman tien työmaa-aitojen ja muiden esteiden taitoajoradoittamalle väylälle?

Tämä tarina on taas yksi esimerkki siitä, että kuljettajaa vaihdettaessa kannattaa vaihtaa ainakin muutama sana poikkeavuuksista reitin varrella, ettei tule se reittimuutos tai sen puutos ihan jokaiselle yllätyksenä, vaan ajoa jatkava työtoverikin on kärryillä tilanteesta.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.