Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivänäkin olin töissä. Työvuoroni alkoi kahdella kierroksella pitkää poikittaislinjaa, ja olin tyytyväinen, että sain olla poissa keskustan juhlamellakoinnista.

Työhön tullessa kuitenkin koko Itäkeskuksen terminaali oli täynnä poliisiautoja, niitä oli kymmenittäin. Myöhemmin kuulin, että osa mellakoijista oli liikkunut sielläkin päin. Lähdin matkaan, ja muutamaa tuntia myöhemmin, kun seuraavan kerran saavuin paikalle, näkyvillä oli jo enemmän busseja kuin maijoja.

Ajamani linja oli sellainen, jolla oli paljon yhteisiä osuuksia runkolinja 550:n kanssa, ja jota ajan harvemmin, koska se on kulussa vain viikonloppuisin, aikaisin aamulla ja myöhään illalla. Tietääkseni muistin pysähtyä tarvittaessa niilläkin pysäkeillä, joiden ohi saan 550:llä ajaa luvan kanssa, ja kääntyä eri suuntaan kuin mihin runkolinjan porkkanalla olisin kääntynyt.

Ruokatunnin jälkeen siirryin Rautatientorin ja Itä-Helsingin välille. Vaikka yömetrokin liikennöi, kyydissäni oli silti melko paljon ihmisiä. Arvelin, että pikkujoulukausi ja itsenäisyyspäivä olivat saaneet liikenteeseen sellaisetkin henkilöt, jotka eivät tienneet, että metrollakin olisi päässyt.

Työvuoroni päättyi jo ennen aamukolmea, siis melko aikaisin siihen nähden, että normaalin sunnuntailiikenteen jatkoksi ajettiin vielä lauantain yöliikenne höystettynä pikkujouluajan lisälähdöillä. Ehkä se vaikutti siihen, että järjestyshäiriöitä ei kyydissäni esiintynyt, edes yhtään sammunutta tai nukahtanutta ei tarvinnut herätellä. Toki tyhjät, täydet, ja jotain-siltä-väliltä-olevat alkoholijuoma-astiat täyttivät matkustamoa kierros kierrokselta enentyen, ja välillä jotakuta laulatti.

Oikeastaan voisi sanoa, että mitään merkittävää tai poikkeavaa ei tapahtunut. Niin se vain on tämän ammatin kanssa: joskus, tai uskaltaisinpa väittää, että useimmiten työpäivät ovat suorastaan tylsiä…

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.