Vuoden 2014 kilometritilasto

Joulun jälkeen olen viettänyt lukuisia vapaapäiviä. Parin viimeisen vapaan aikana on ollut menossa eräänlainen pehmeä lasku työyhteisön pariin.

Eilen puhelin soi muutamaan kertaan, ja lakkasi, ennen kuin ehdin vastata. Näin, että työpaikalta oli soitettu, joten soitin takaisin, jos ajojärjestelijä olisi vaikka halunnut vaihtaa pekkasvapaan työpäiväksi. Ilmeni, että kyseessä oli ollut väärä numero.

Tänään vierailin työpaikalla henkilökohtaisesti, koska tarvitsin vuoden 2014 kilometritilastoon muutaman lukeman ajopäiväkirjasta, joka oli autossa, joka oli kotivarikkoni säilytyshallissa.

Huomenna ehkä jo uskallan tarttua rattiin ja alkaa tehdä töitä!

Vuoden 2014 kilometritilaston kaaviot on jo ladattu dropboxiin, vaikka sieltä vielä puuttuu tuo huominen työpäivä. Suuruusluokka on kuitenkin selvillä.

Tänä vuonna ajoin vain 48000 kilometriä, eli noin 2000 km vähemmän kuin viime vuonna. Suurimpana syynä tähän pidän sitä, että työnantajani varsinainen tilausajotoiminta puuttuu kokonaan: siinä työssähän pääsi ajamaan melko paljon lähimpiin suuriin kaupunkeihin, esimerkiksi Tampereelle, Kotkaan, Turkuun, Kotkaan, ja mainitsinko Kotkan (joskus tuntui, että olin siellä joka päivä). Muutamia tilausajokilometrejä tuli vain kesän shuttle-ajoista.

Eniten ajoin linja-autoa (31,5 Mm), ja linja-automerkeistä eniten Scanialla (24,5 Mm).

Tammikuun kilometrejä hallitsee Saksan-matkan henkilöautoilu. Sieltä olisi varmaankin voinut siirtää melkein kaikki kilsat rautatieharrastuksen pariin, mutta vuoden takaiset tapahtumat ovat jo haalistuneet mielessä, enkä enää muista, miksi niitä aloin laittaa muu-kategoriaan. Ehkä siksi, että oli paljon päiviä, jolloin ei rautatieharrastettu, vaan vain ajettiin Saksan laidalta toiselle.

Paras kuukausi oli syyskuu, jolloin pääsin ajamaan paljon HSL-alueen sellaisia linjoja, joissa ajetaan melko suurella keskinopeudella, esimerkiksi h77 ja 730, ja myös Rautatientorin yölinjat Itä-Helsinkiin. Paljon kilometrejä kertyy yllättäen myös h91:n rupeamista.

Hyvää uutta kierrosta Auringon ympäri kaikille lukijoille!

EDIT 1.1.2015: Päivitin 2014 tilastoon uudenvuodenaaton ajot, ja lisäsin vuosittaiset kaaviot.

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.