8. matkapäivä: Isar ja 218:t

Viimeiselle kokonaiselle matkapäivälle en ollut suunnitellut mitään ohjelmaa. Ensinnäkin on hyvä jättää suunnitelmiin tyhjääkin tilaa, jos kaikki ei sujukaan kuten pitää, ja toisekseen lentoja valitessani matkapäivät määräytyivät sen mukaan, että lentokoneeksi osuisi Embraer.

Isarin varteen

Münchenin läpi virtaa Isar-joki, jonka nimi esiintyy usein ristikoissa. Päätin, että siitä pitää saada kuva.

image

Matkalla kiertelin vanhankaupungin alueella ihaillen ja kuvaillen vanhoja rakennuksia.

Osuin myös Saturnin kohdalle. Kyseessä on kodintekniikkaa myyvä liikeketju, mutta myös niiden musiikkivalikoima on aivan uskomaton. Täälläkin oli koko kellari täynnä levyjä, ja tiesin jo siihen CD-ihmemaahan astuessani, että tyhjin käsin en sieltä ulos pääse. Tervetuloa levyhyllyyni, Cheap Trick ja Billy Talent.

image

Isar löytyi, ja sen kahden uoman välille on näemmä rakennettu voimalaitos.

image

218-ulkokuvat

Isarin nähtyäni kello oli juuri sopivasti niin paljon, että menin München Ost -rautatieasemalle kuvaamaan ulkoapäin sen Silberling-junan, jolla eilen matkustin. Sen mentyä olin jo jatkamassa matkaa, mutta onneksi näin, että yksi parkissa ollut 218 lähti liikkeelle vetäen Silberlingejä,  ja jäin seuraamaan, minne se menisi.

Ilmeisesti Südostbayernbahnin Silberling-junat ovat sellaisia, että aamulla ne tulevat Müncheniin ja iltapäivällä palaavat maalle. Päivän ne seisovat juuri München Ostissa. Nyt tämä näkemäni letka valmistautui siirtymään kohti päärautatieasemaa, mutta kesti silti toista tuntia, ennen kuin oli sen vuoro lähteä Hbf:lle.

image

Onneksi Mühldorfin suunnan junien vuoromäärä nousi kahteen tunnissa, ja myös niissä junissa, jotka sukkuloivat Münchenin ja Mühldorfin välillä koko päivän, oli tänään perinteisiä 218-sarjalaisia. Tavaraliikennekin oli vilkasta, ja kulki kuvaukseen sopivia raiteita pitkin. Kylmä asemalla seisoskellessa tuli, mutta kuvasatoon pitää olla tyytyväinen, koska kuuluvat tämän matkan parhaimmistoon.

Kategoria(t): Matkakertomukset, München tammikuussa 2015 Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.