Suomen rattimestaruuskisat 2015

Lauantaina valittiin Suomen edustusjoukkue Pohjoismaisiin rattimestaruuskisoihin, jotka järjestetään Oslossa 8.8.2015. Karsintoihin osallistui tänä vuonna 22 kilpailijaa.

Taitoajorata oli tänä vuonna hieman erilainen kuin aiemmin siinä mielessä, että sama rata ajettiin sekä eteen- että taaksepäin.

Taskuunperuutuksen lisäksi oli toinenkin tehtävä, jolla voi ajatella olevan vastine oikeassa elämässä. Etuperin ajettaessa kyse oli tiukasta 90 asteen käännöksestä, eli kadunkulmasta, ja takaperinajo-osuudessa se tietenkin muuttui kulmaperuutukseksi.

Lisäksi oli tehtävä, jollaista olen jo monta vuotta odottanutkin. Peräkkäin oli kaksi tolppaa, joista ensimmäiseen ei saanut osua, mutta toinen piti kaataa bussin oikealla takakulmalla.

Kisa-autona oli tällä kerralla 12-metrinen MAN. Saksalaisessa perusbussissa on 6 metrin akseliväli, ja olen mieltänyt ne varsin ketteriksi autoiksi. Nyt se mielikuva vain vahvistui, kun kadunkulmassa tuntui, ettei tämä voi tästä taipua, mutta taipuihan se.

Oma suoritukseni oli ihan hyvää tasoa, mutta niin siinä vain kävi, että mukaan oli tullut minua parempiakin kilpailijoita, ja jäin seitsemänneksi. Ero kuudenteen sijaan oli alle puoli minuuttia, eli tulosluettelo olisi ollut eri näköinen, jos olisin onnistunut välttämään esimerkiksi sen ainoan narukosketuksen, jonka stiplasin lähtöruudussa. Kyllä harmitti.

En vielä ole päättänyt, lähdenkö kannustusjoukkona mukaan Osloon elokuussa. Hyvässä seurassa on kuitenkin mukava matkustella, vaikkei kilpailisikaan.

Päivän päätteeksi lähdin vielä purkamaan harmitusta Linnanmäen avajaisiin. Illalla ei ollut enää yhtään paha mieli.

Kategoria(t): Joukkoliikenneharrastus Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.