Matka ja torkut katkesivat

Olin eräänä aamuna menossa kohti aamun ensimmäistä lähtöaikaa ja -paikkaa, kun bussini alkoi oikutella. Yhtäkkiä moottorin veto vain lakkasi, ja pysäytin tien sivuun. Kojetauluun syttyi niin paljon varoitusvaloja ja -ilmoituksia, että hetken harkitsin kaivavani esiin aurinkolasit ennen puhelinta.

Pienen huilitauon jälkeen riittävän moni prosessori oli resetoitunut, ja pääsin jatkamaan matkaa. Puhelinneuvottelussa sovittiin, että bussi kuitenkin vaihdettaisiin toiseen jossakin toisessa aika-avaruuskoordinaatiston sopukassa.

Ajelin ensimmäisen linjasivun, hieman myöhässä tosin, ja päästyäni toiseen päähän huomasin, että joku väsynyt matkaaja oli nukahtanut takapenkille. Vaikka lipunmyyntilaitteen lähtöpiippi oli jo kajahtanut, kävin herättämässä hänet, ja hän kertoi olevansa menossa X:ään. Toivoin ääneen, että hän yrittäisi pysytellä hereillä, jottei uudestaan joutuisi väärään määränpäähän.

Seuraavalla sivulla sähköaivoviallinen auto sitten vaihdettiin toiseksi paikan X jälkeen. Vaihtoauton tuonut kuljettaja huikkasi perääni, että odottaisin vielä hetken, koska oli löytänyt takapenkiltä yhden nukkuvan matkustajan. Arvasin heti, mistä oli kyse, ja sanoin, että uinuvan herran oikea osoite on toisessa suunnassa. Toivottavasti edes toisen puolen pysäkille kävely happihyppelytti sen verran, ettei hänen koko päivänsä mennyt bussissa nukkuessa…

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.