Poikkeusreittien viikko

”Onko pakko ajaa poikkeusreittiä?” on tällä viikolla monen huulilla pyörinyt kysymys.

Rautatientorilla alettiin leventää ja lyhentää laitureita. Ensimmäisessä vaiheessa, joka kestää 5.7. asti, laitureista 10-12 lähtevät bussilinjat on siirretty muihin laitureihin, ja osa jopa väliaikaiseen laituriin 13, joka sijaitsee Läntisellä teatterikujalla.

Ajoin viikon aluksi linjaa, jonka lähtöpaikka oli siirretty juuri laituriin 13. Kuljettajille jaetussa materiaalissa ei mainittu ajoreitistä mitään, mutta paikallistuntemus kertoo, että kätevin reitti sinne kulkee Kaisaniemenrannan kautta, ja puhelu työnjohtajalle vahvisti, että sitä reittiä meidän todella toivotaan ajavan. Kuulutuslaitteelle tuli kerrankin käyttöä, kun tiedotin matkustajille, mikä on homman nimi.

Aamuruuhkan päätteeksi olin tulossa viimeistä kertaa Rautatientorille, ja sen jälkeen oli määrä viedä bussi tyhjänä varikolle. Käännyin tunnollisesti poikkeusreitille ja jätin matkustajani linjan lähtöpaikalle. Perässä tuleva, samaa laituria käyttävä linja oli myös lähdössä varikolle, ja peileistä seurasin, kun se jatkoikin normaalireittiään, eli suoraan Unioninkatua, ja jätti matkustajansa Kansallisteatterin eteen. Kumpikin toimintatapa oli sikäli oikea, että matkustajat saatiin perille, mutta kyllä se vähän yllätti, koska en ollut osannut ajatella, että joku poikkeaisi poikkeusreitiltä.

image

"International?" "No, this is a Volvo."

Myöhemmin tällä viikolla ajoin Helsinki-Vantaalle. Siellä koin yllätyksen, kun T1:ltä T2:lle johtava ramppi olikin suljettu. Tein kunniakierroksen St1:n ympäri ja siltaa pitkin pääsin T2:lle.

Seuraavana aamuna kuljettajille olikin jo saatu tiedotteita jaeltua. Nostotyön takia ramppi suljettiin kello kuusi, ja minä saavuin paikalle noin kymmentä vailla. Tie oli auki, joten ajoin normaalireittiä, mutta peileistä seurasin, kun perässä tuleva bussi kääntyi kunniakierrokselle. St1:llä kohtasin sen kuljettajan, joka ihmetteli, kuka oli antanut luvan poiketa poikkeusreitistä.

Tiedotteessa mainittiin, että työtä tehdään kello kuudesta alkaen, mikä on tekosyyni, jos oikaisustani joudun tiliä tekemään.

Poikkeusreitin oli määrä olla voimassa vielä seuraavanakin päivänä, mutta nosturia ei näkynyt ainakaan minun aikanani. Kukaan ei ajanut kunniakierroksia, eikä kukaan kyseenalaistanut, ettei kukaan ajanut kunniakierroksia.

Poikkeusreititkin jäävät taka-alalle, kun kesäloma alkaa. Hauskaa juhannusta kaikille lukijoille!

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.