Renki on esine

Se oli ihan tavallinen kuljettajanvaihto Amerilla. Kun bussi saapui, vaihdoin muutaman sanan kotiin lähdössä olleen kuljettajan kanssa. Mitään poikkeavaa ei ollut reitissä, bussi oli toiminut kuten pitikin, yksikään matkustaja ei kaivannut neuvontaa, jotta osaisi jäädä pois oikealla pysäkillä, ja ajokelikin oli mitä mainioin. Seuraavat bussit näkyivät jo pyrkivän pysäkille, joten lähdin ajelemaan.

Renki on yksi rahastusvälineistäni.

Renki on yksi rahastusvälineistäni.

Mäkelänrinteen pysäkillä piti myydä kertalippu. Kun kaivoin kolikkorenkiä esille, huomasin, että edellinen kuljettaja oli unohtanut omansa bussiin.

Soitin välittömästi työnjohtajalle, ja pyysin kertomaan kuljettajan mielenrauhan takaamiseksi, että rahat ovat tallessa. Huolimattomuustapauksissahan kuljettaja on vastuussa, eli työnantajan omaisuutta hukannut kuljettaja joutuu korvaamaan sen ja saa varoituksen. Hieman myöhemmin tuli mieleen, että toivottavasti kollega ei nyt saa satikutia, koska eihän mitään varsinaisesti ollut kateissa, mutta joka tapauksessa koen, että parempi oli ilmoittaa hukkateillä olleesta rahakasasta enemmin kuin myöhemmin, koska jossakin vaiheessa se kuitenkin olisi tullut talolle ilmi.

Sain ohjeet palauttaa renki työpäiväni päätteeksi työnjohtajalle. Yö oli jo pitkällä, ja rankka huumori kukki kahvipöydässä, kun ihmeteltiin, miksei rengistä voisi niin sanotusti ottaa löytöpalkkiota. Pari hassua kolikkoa olisi jätetty jäljelle, ja saatesanoina jotakuinkin ”ei siinä enempää ollut kun sen löysin”.

Minulle tuli heti mieleen valkaistumpi huumori, nimittäin Youtube-video, jossa satunnaisten ohikulkijoiden omaisuudeksi ujutetaan seteleitä. Jos olisin varakkaampi, olisin minäkin voinut tehdä täyttää rengin ääriään myöten kolikoilla. Siinäpä olisi ihmetellyt, mistä niitä euroja oikein on tullut.

Tarinalla on onnellinen loppu. Seuraavana aamuna kuljettajaa odotti työpaikalla renki, ja hän kävi minua kiittämässä, kun kohtasimme taukotilassa. Ilmeisesti varoitusmenettelyä ei oltu käytetty.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.