Pieniä iloisia hetkiä

Se on näitä vuorotyön toisinaan veikeitä, toisinaan vaikeita puolia, että ei ole väliä, onko aamu- vai iltavuoro. Olen joka tapauksessa puoli neljältä aamulla hereillä.

665-Helmi 1024

Helmi-laitekin on herännyt aikaisin.

Eräänä aamuyönä, kun olin aloittelemassa työpäivääni keskustasta, kyytiin tuli monien pikkujoulua juhlimassa olleiden lisäksi vuorotyöläisiä, joista yksi kysyi: ”Pitääkö sulle toivottaa hyvää yötä vai huomenta?” Se ilahdutti ja piristi päivää.

Toisaalta sain kyllä siitä kysymyksestä korvamadoksi Don huonoja. Ehdin myöhemmin nukkua, mutten ihan kahtakymmentäneljää tuntia.

sukat 1024

On se aina mukavampi saada sukat kuin kenkää.

Toinen hymyilyttänyt kohtaaminen tapahtui varikon kahvihuoneessa. HSL oli tuonut paikalle omat kahvisammionsa, eli oli jopa varaa valita, kummasta sen oikean mustan kullan lähteestä ilmaisen kahvikupposensa ryysti, ja kofeiinin lisäksi kuljettajia hemmoteltiin villasukkia jakamalla ja uutta rahastuslaitetta ja tariffijärjestelmää esittelemällä.

Aina, kun jotakin tavaraa kuljettajille jaetaan, jakajalla on lista, johon kuljettaja kuittaa tavaran vastaanotetuksi, tai tällaisten sukkalahjojen kanssa yleensä riittää ruksi, koska pidetään vain lukua siitä, kuka jo on saanut. Koska aakkosjärjestys on kovin epälooginen (on se!), kuljettajat on pantu järjestykseen henkilönumeron perusteella.

Sukanjakaja kysyikin numeroani, ja vastaukseksi annoin enempiä ajattelematta kengännumeroni, mikä tietenkin on sama kuin vastaus elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikkeen muuhun sellaiseen. ”Ei kun henkilönumero”, kuului seuraava vaatimus, ja minä nolona sopersin kahta kertaluokkaa suuremman luvun. Hymyilyttämään alkoi, kun kuulin, että jotkut olivat tarjonneet puhelinnumeroaankin.

Sehän olisikin ollut huvittavaa, jos jonkun henkilönumero oikeasti olisi sama kuin kengännumero. Tai kun jossakin vaiheessa jakaja alkaisi ihmetellä, että kylläpä tuo henkilönumero 46 on hakenut monet sukat, ja joka kerran jälkeen se on käynyt muuttumisleikissä.

Rauhallista joulua lukijoilleni.

 

Kategoria(t): Työnteko. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Pieniä iloisia hetkiä

 1. Henkka sanoo:

  Hyvää joulua myös sinulle ja kiitokset mukavasti soljuvasta luettavasta. Hyvähenkistä blogiasi on mukava seurata.

 2. DvAubin sanoo:

  Hei! Olen vieraillut satunnaisesti blogissasi ja tullut kerta kerralta vakuuttuneemmaksi siitä, että pitää tutustua blogiin enemmän. Olisi mielenkiintoista nähdä myös kuva kirjoittajasta.

  • Rattiriemu sanoo:

   Aloitin blogin melko anonyymillä linjalla, koska en ollut ollenkaan varma, kuinka työnantaja, kollegat ja matkustajat suhtautuisivat siihen, että kirjoittelen heistä asioita, jotka eivät välttämättä ole kaikkein mukavimpia. Samasta syystä tapahtumien ja tekstin välillä saattaa kulua hieman aikaa, varsinkin työnteosta kertovissa jutuissa.

   Aika on osoittanut, että palaute eri suunnilta on ollut pelkästään positiivista, jopa sen jälkeen, kun aloin henkilökohtaisessa Facebook-profiilissani ja muutamilla keskustelupalstoilla mainostaa Rattiriemua omalla nimelläni. Ei ole tullut ”ethän sä sillä linjalla sinä päivänä ollut”-kommentteja, vaikka aika auliisti muissa ympäristöissä kerronkin, missä päin maailmaa milloinkin rattia pyöritän. Sen johdosta en enää ole yhtä varovainen kuin ennen, mutta yritän silti asettaa sanani niin, ettei kenellekään jäisi mitään hampaankoloon.

   Toisaalta enpä täällä nyt mitään hirveän ikäviä paljastuksia ole mielestäni tullut kenestäkään tehneeksi.

   Seuraava askel voisi sitten olla tosiaan se, että laittaisin kuvani näkyviin johonkin nurkkaan. Ensin pitää tietenkin ottaa se mahdollisimman edustava kuva. 🙂

   Työnteon lisäksi kirjoittelen siis myös joukkoliikenneharrastuksesta, ja sillä puolella tekstin tuotanto on melkeinpä reaaliaikaista. Matkaraporttejakin naputtelen maailman, tai ainakin Euroopan, tai ainakin Englannin ja Saksan hotellihuoneista käsin iltapuhteina.

   Pahoitteluni siitä, että tämä vastaus hieman viivähti. WordPress ei ilmoittanut minulle uudesta kommentista, joten lupaukseni uudelle vuodelle olkoon, että tarkistan vielä vähän useammin, onko uusia kommentteja tullut. 🙂

   P.S. Jos joku välttämättä nyt heti haluaa nähdä minun naamani, niin lähettäkää sähköpostiosoite, jota kautta voin lähettää linkin esim. FB-seinälleni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.