Linja 26 aloitti

Maanantaina 11.1.2016 aloitti Hakaniemen ja Kalasataman välillä uusi linja, numeroltaan 26. Kävin koematkustamassa sen heti tiistaina.

DSC_0620

Taksikuljetuksen Mercedes-Benz Sprinterit Hakaniemessä 12.1.2016.

Linjan lähtöpysäkille Hakaniemeen ei oltu tuotu ns. pärettä, eli katoksen katolla tai tolpassa olevaa liuskaa, jossa mainitaan linjanumero ja määränpää. Aikatauluista katsomalla selvisi oikea pysäkki, mutta koska linjalla käytetyt autot seisoivat ennen lähtöaikaa kuvasta ilmenevässä paikassa, ja sisään meni jo muitakin, minäkin kapusin pyryä pakoon.

Linjalla käytettävät autot ovat tällä hetkellä vuodenvaihteessa lakkautetun Kutsuplus-palvelun autoja, joissa ei ollut matkakorttilaitteita. Istuimet oli varustettu turvavöin, joita nykyisen lain mukaan pitää linja-auton matkustajienkin käyttää.

Ajokeli oli erittäin huono, mutta matka Sörnäisten rantatietä pitkin Kalasatamaan sujui pääosin ongelmitta. ”Oikeita matkustajia” oli mukana muutama.

Kalasatamassa pysäkki-infrastruktuuri oli olematonta. Oli vain tolppa, jossa ei ollut pysäkin merkkiä, mutta onneksi linjan aikataulussa lukee, että se voi pysähtyä myös muualla kuin virallisilla pysäkeillä, mikäli se on liikenneturvallisuuden ja -säännösten mukaista. Aikatauluille oli kyllä telineet, mutta tyhjät.

Paluumatka kulki kiemuraisempaa reittiä, koska Redi-kauppakeskuksen työmaan vuoksi käytössä on kiertotie, ja Kalasatamasta poistuessa joutuu kääntymään joko Itäväylälle idän suuntaan tai Hermannin rantatielle. Saadaanhan tällä tavalla linjalle hieman lisää palvelualuettakin. Koematkustajien lisäksi kyydissä ei tällä matkalla ollut muita.

Hakaniemestä palasin tavallisen bussiliikenteen pariin ja hyppäsin linjan 51 kyytiin. Se saapui 20-30 minuuttia myöhässä, ja seuraava vuoro ohitti sen Brahen kentän kohdalla. Siitä huolimatta kuljettaja oli iloinen, ja jaksoi kertoa matkustajillekin, mikä tilanne on.

Ehdin vielä matkustaa täkäläisittäin harvinaisella, kolmiyksikköisellä Flirt-junalla Haagasta Pasilaan, ennen kuin oli aika mennä SLHS:n illanviettoon Ruskeasuon bussivarikolle. Kehäradan laiturinäytöt on nyt saatu kertomaan, minkä pituinen juna on odotettavissa, joten osasin mennä odottamaan koko laiturin mittaista junaa aivan laiturin päähän. Kuvaa en, harmi kyllä, pitkästä junasta saanut.

Kategoria(t): Joukkoliikenneharrastus Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.