Penkin painajaiset

Tänään oli Helsingissä penkinpainajais- eli penkkaripäivä, eli abit matkustelivat kuorma-autoilla. Minun työpäivääni se ei vaikuttanut millään tavalla, mutta tämä kirjoitus kertookin siitä, kuinka erään penkin pahin painajainen kävi toteen.

Volvo 8700:n takapenkki. Istuintyynyjä on vaihdettu, minkä erottaa tietenkin selvästi erilaisesta penkkikankaasta.

Volvo 8700:n takapenkki. Istuintyynyjä on vaihdettu, minkä erottaa tietenkin selvästi erilaisesta penkkikankaasta.

Ajelin aamuruuhkan aikaan poispäin keskustasta, kun matkustaja tuli ilmoittamaan, että penkki on likainen ja märkä. Sain sotkeentuneen penkin tarkat koordinaatit, ja pidin peileistä silmällä, että loppumatkan aikana kukaan ei siihen onneksi istunut.

Päätepysäkillä tarkastin tilanteen, ja penkki olikin sen verran kunnolla mehustunut, että märkyys oli selvästi havaittavissa. Ruuhkan suuntaan ajettaessa kaikki istuimet ovat yleensä käytössä, joten otin penkin istuintyynyn irti, jottei jäisi epäselvyyttä, ettei siihen kannata istua.

Aloin soitella varikolle, ja sainkin sovittua, että matkan varrelle tuodaan puhdas istuin. Sillä hetkellä asia tuntui hieman vähäpätöiseltä, mutta pomo sanoi, että kyllä sinne joku sen ehtii tuoda. Kikka odottelikin jo sovitulla pysäkillä ja kävi laittamassa pehmusteen paikalleen, vaikka olisin ollut valmis siihenkin, että vain annan hänelle likaisen ja otan vastaan puhtaan, jonka käyn asentamassa myöhemmin.

Rautatientorilla minua puolestaan odotti HSL:n laatututkimusavustaja. He kiertävät pari kertaa vuodessa liikennevälineissä ja tarkkailevat autojen kuntoa: Onko töhryjä? Ovatko HSL:n infotarrat ajan tasalla? Onko kello ajassa? Ja niin edelleen.

Yksi tarkkailukohde on penkkien siisteys ja kunto yleensäkin, ja miinuspisteitä olisi ropissut, jos en olisi vaihdattanut istuintyynyä. Enää ei tuntunutkaan siltä, että olin vaivannut resurssejamme turhan takia.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.