Ajetut linjat: 13 Katajanokka – Lasipalatsi

Semmoistakin linjaa olen joskus ajanut kuin 13. Kyseessä oli Viking Linen laivamatkustajia Katajanokan terminaalilta Lasipalatsille kuljettava linja, mutta keskustan pään päätepysäkki on vaihdellut paikkaa rakennustyömaiden ja muiden järjestelyjen johdosta. Siihen aikaan sitä myös ajettiin vain Katajanokalta Lasipalatsin suuntaan, mutta on toisekin suunnan lähtöjä ollut olemassa.

HelB 9902: XIR-716, Volvo B10L CNG, Carrus City U, vm. 1999. Katajanokka, 3.6.2006.

HelB 9902: XIR-716, Volvo B10L CNG, Carrus City U, vm. 1999. Katajanokka, 3.6.2006.

Minun ajoni tuolla linjalla oli sellainen, että kävin vain ajamassa yhden lähdön Katajanokalta, ja sen jälkeen jatkoin samalla autolla ajamaan erästä toista linjaa. Erityisesti mieleen jäänyt on se kerta, kun laiva oli myöhässä. Työnjohtaja kysyi, pystynkö viivyttämään lähtöäni Katajanokalta sen verran, että laivasta tulijat ehtisivät kyytiini. Ajoin tuota ajosarjaa päivittäin, ja tiesin, ettei Karamalmille ollut kiire, joten pystyin lupaamaan, että odottelen vartin verran. Seuraavankin auton lähtöaika ehti jo mennä, ennen kuin minä lähdin, mutta en kyllä muista, jäikö se keräämään yhtään väkeä vai ajoiko vain tyhjänä perässäni.

13:lla kelpasivat tekstiviestiliputkin, tosin en muista, että kukaan niillä olisi koskaan kulkenut. (Myös toinen satamabussilinja 15 kuului niihin, joilla tekstarilippu oli voimassa.) Kertalippuja meni tietenkin melko paljon, ja kyllä siellä jossakin vaiheessa kehnolla ruotsin kielelläkin tuli asiakkaita palveltua. Ehkäpä se oli se ensi kosketus turisteihin, joka myöhemmin ajoi minut tilausajojen ja lentokenttälinjojen pariin?

Siihen aikaan Katajanokan terminaalilla oli jo raitiovaunujenkin päätepysäkki. Sinnehän ovat ajaneet kakkonen ja nelosen T-vuorot. Ennen pitkää sitten bussilinja 13 lopetettiinkin. Tuttu kuljettaja ajoi sen kaikkien aikojen viimeisen lähdön, ja olin paikalla dokumentoimassa tilannetta. Siltä reissulta tuo kuvakin on.

Kategoria(t): Ajetut linjat, Työnteko Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.