Unohtelemuksia

Työpaikalla olen viime aikoina lähinnä unohdellut asioita.

Torstaina, kun aloitin uutta työviikkoa, panin päälle puhtaan paidan, mutta unohdin lipunmyyntilaitteen kortin vanhan paidan taskuun. Onneksi tällaisia tilanteita varten on saatavana muutama varakortti, jollaisen kävin itselleni kuittaamassa. Pääsin kirjautumaan lipunmyyntijärjestelmään, kun olin saanut oikean tunnusluvun selville.

Varakorteille kertynyttä rahaa ei voi tilittää tilitysautomaattiin, ja päätinkin hoitaa asian tilityskonttorilla heti perjantaina, mutta niinhän siinä kävi, että en minä muistanut omaa korttiani sinäkään päivänä. Tuli viikonloppu, ja tilitystoimisto meni kiinni.

Lauantaina ja sunnuntaina omakin kortti oli mukana, ja jouduin tilanteeseen, joka meillä kaikilla HSL-linja-autonkuljettajilla on edessä, kun uutta lipunmyyntijärjestelmää otetaan käyttöön. Mukanani kulki kaksi eri korttia, ja piti muistaa, kummalla olinkaan kirjautunut laitteistoon sisään. Oli kaksi eri tunnuslukua, ja kaksi eri rahasummaa, joihin rahastuslaukussa olevan rahamäärän piti täsmätä. Käytännössä panin varakortin sivuun heti lauantaina, ja sille kirjautuneet rahat vain roikkuivat painolastina mukana, koska nyt minulla oli mahdollisuus valita, kumpaa korttia käytän.

Maanantaina pääsin viimeinkin eroon varakortista. Kassakin täsmäsi.

Seuraavana työpäivänä lähdin aamuvarhain ajamaan runkolinjaa. Ilmoittauduin töihin ja tarkistin tietokoneen näytöltä, mikä bussi minulla olisi ajettavana. Auto 1518 oli parkkiruudussa numero 517 käynnissä, ja termosmuki ovenpieliin kolisten kapusin siihen sisään, asettelin kaikki paikalleen, ja lähdin ajamaan.

Olin päässyt Paloheinään, kun työnjohtaja soitti, ja kysyi, millä autolla olin liikkeellä. Kävi ilmi, että minun olisi pitänyt ottaa auto 1517 paikalta 518. Vahinko ei ollut suuren suuri, ja pomo sai magneettinappulataulunsa ja tietojärjestelmänsä vastaamaan todellisuutta. Minä päätin alkaa kirjoittaa asioita muistiin.

Joskus sitä vain toivoisi, että elämä olisi niin yksinkertaista kuin sinä päivänä, kun ajoin autolla 102 linjaa 102. Mutta ei sekään ollut ruudussa 102.

HelB 102 Otaniemi

HelB 102: EZF-194, Volvo B10B, Carrus City L, vm. 2001. Otaniemi, 10.3.2016.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.