Matka kohdetta mainitsematta

 

HelB 311 Suutarila

HelB 311: IOG-991, Lahti Scala, Scania L94, vm. 2003. Suutarila, 18.2.2016. Kuva ei liity tapaukseen muuten kuin linjanumeron perusteella.

Silloin tällöin matkustaja tulee sisään, antaa rahan, ja sanoo yksinkertaisesti ”lentoasemalle”. Kun kerron, ettei ajamani 614 mene Helsinki-Vantaalle, määränpää vaihtuu Jumboksi, tai sitten vain pyydetään seutulippua. Kyyti kuitenkin kelpaa.

En tiedä, mistä juontaa tämä tapa pyytää lippua jonnekin, minne bussi ei mene, eikä sillä tietysti ole niin kovasti väliäkään minulle. Jos matkustaja osaa jäädä oikeassa paikassa pois, niin ei minulla hänen matkansa todellista kohdetta ole tarve tietää. Olen kuitenkin ottanut tavaksi mainita sen, etten mene matkustajan toivomaan kohteeseen, jottei kukaan eksyisi väärään paikkaan.

Tässä nimenomaisessa tapauksessa se ei päde, että matkustaja matkan varrella vaihtaisi toiseen bussiin, joka menee sinne minne matkustajakin haluaa, koska Rautatientorilta kulkee linja 615 lentokentälle, mutta saattaahan matkustaja vaikka haluta pysähtyä ostoksille ennen lennon lähtöä tai työajan alkua.

Eräänä päivänä vastaavanlainen tapaus sattui kollegan kanssa. Olin lähdössä varikolta tyhjällä autolla 70T:lle, ja hän odotteli bussia varikon kohdalla pysäkillä. Kun kerroin meneväni Kamppiin, hän hyppäsi kyytiin.

Ajelin tapani mukaisesti Mannerheimintien ja Rautatiekatujen kautta, ja jossakin Nordenskiöldinkadun tienoilla kyytiläiseni tuli sanomaan, että hänpä jääkin pois jo nyt. Vakuutin, että kyllä minä Kamppiin menen, vaikken ehkä kaikkein perinteisintä reittiä, mutta niin hän vain jäi Kisahallin pysäkillä, koska olikin menossa Töölöntorille. Jos sen olisin tiennyt, olisin tietenkin ajanut Topeliuksen- ja Runeberginkatujen kautta.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.