Pyhälisää pahoille

Tänään ajoin pitkän, kymmenen ja puolen tunnin päivän 550:llä. Jaksamista auttoi, kun näki pari tapausta, joissa paha sai palkkansa.

Ylitin tänään Vantaanjoen rautatiesillan Viikissä kahdeksan kertaa. Kuva on otettu 15.5.2016.

Herttoniemen satamaan johtanut rautatie ylitti Vantaanjoen Oulunkylässä. Silta on nykyään bussiliikenteen käytössä, ja minä ajoin sitä pitkin tänään kahdeksan kertaa. Kuva on otettu 15.5.2016.

Kyydissäni tarkastettiin lippuja tänään. Kolme matkustajaa oli ilman asianmukaista lippua, ja heidän osaltaan matkan hinta pompsahti kahdeksallakympillä. Vaikka tarkastusmaksun tarkoituksena ei ole kerätä rahaa, vaan pelotella matkustajat ostamaan lippuja, niin kyllä näiden henkilöiden maksamalla vapaaehtoisella kannatusmaksulla kustannettiin melko monta työtuntia pyhälisineen.

550:n reitti kulkee Haagassa läpi Eliel Saarisen tien joukkoliikennetunnelin, jonne ei yksityisautolla ole asiaa. Jossakin vaiheessa vastaan pöristeli mopoauto, ja hetken päästä näin myös sen perään lähteneen poliisiauton. Sitä en tietenkään tiedä, saiko mautoilija sakkoa vai satikutia.

Työpäivä oli jaettu kahtia melko tarkalleen keskeltä, ja ennen ruokataukoa ja sen jälkeen oli periaatteessa yhtä paljon ajettavaa, vähän yli viisi tuntia. Tuollaiset pitkät rupeamat kyllä jotenkuten jaksan ajaa, mikäli linja on pitkä ja päätepysäkeillä ehtii jaloittelemaan. Tänään ehdoista toteutui vain ensimmäinen, sillä päätepysäkeille jäi tänään ruokatauon jälkeen vain noin viiden minuutin taukoja.

Toisaalta kun kerran bussi oli liikenteessä lähes jatkuvasti, niin päivän aikana ehdin ajaa noin 280 kilometriä, mikä on melko paljon kaupunkiliikenteen kuljettajalle. 550:n keskinopeuskin on melko korkea, koska pysäkkejä pääsee ohittelemaan.

Tänään sain myös ajaa koko päivän samalla autolla, mutta tietenkin toinen kuljettaja kävi ruokataukoni aikana ajamassa sillä Vihdintieltä Itäkeskukseen ja takaisin. Yllätyin suuresti, kun sama auto ja kuljettaja palasivat paikalle, koska olin sosiaalisessa mediassa jakamaani työpäivän kulkuun näppäillyt väärän vuoronumeron ruokatunnin jälkeiselle ajalle.

 

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.