Poliisi pysäytti

Ajelin linjaa 560. Päivän keskiosa oli aika tylsä, mutta aluksi ja lopuksi tapahtui jotakin, mistä blogiin kirjoittaa.

Päivä alkoi siirtymällä varikolta päätepysäkille henkilöautolla. Yleensä tällaisissa vaihtoautokuljettajanvaihdoissa on tarkoitus, että se kuljettaja, jonka tilalle olen menossa, palaa sillä autolla takaisin varikolle. Koko vaihtoautoruljanssin idea on se, että kuljettajien työajan on aina alettava varikolta ja päätyttävä varikolle. Bussit sen sijaan kulkevat linjallaan koko päivän, ja koska kaikki linjat eivät kulje varikon ohi, täytyy kuljettajat siirtää linjan varteen jollakin tavalla. Tekemieni suurpiirteisten laskelmien mukaan henkilöauto on tähän halvin tapa.

Nyt kuitenkin kuljettaja, jonka ruokatunti oli alkamassa, alkoi ihmetellä työvuorolistaansa. Hänen ruokatuntinsa oli merkitty pidettäväksi siellä päätepysäkillä, eikä siis ollut ketään kuljettajaa, joka veisi kuljettajanvaihtoauton takaisin varikolle. Minä lähdin ajelemaan kohti Rastilaa, ja kollega jäi soittelemaan työnjohtajalle, että mihin sen Aygon voi hukata. En ole kuullut, mikä ratkaisu oli, mutta epäilen, että tämä oli suunnitelmallinen juttu, ja että ruokatuntinsa jälkeen kollegani lähti ajamaan jotakin toista bussia, jonka kuljettaja taas lähti henkilöautolla varikolle.

helb-1508-vuosaari

Bussien jonoutuminen, eli peräkkäin ajaminen, on lähes päivittäistä myös linjalla 560, vaikka sen vuoroväli onkin harvempi kuin 550:lla. Vuosaari, 14.9.2016.

Kuljettelin bussia aikani, pidin ruokatunnin minäkin, kuljettelin toista bussia aikani, ja viimein oli sen viimeisen sivun aika.

Itä-Helsingissä matka tyssäsi erään metroaseman pysäkillä, kun vastakkaisesta ajosuunnasta kaartoi poliisiauto oman autoni keulaan, ei toki kiinni asti. Yksi konstaapeli vielä varmuudeksi viittilöi apukuskin paikalta, että älä mene minnekään, ja toinen konstaapeli vielä varmuuden vuoksi käski etuovella, että älä mene minnekään. Ehdin jo miettiä, miten monta promillea ylinopeutta minun epäiltiinkään mahtaneen ajaa, mutta kyse olikin jostakin muusta.

Metroasemalla oli ollut jonkin sortin kahakka, ja joku asianosaisista yritti paeta linja-autoni kyydissä. Osallinen löytyi, ja asiaa selviteltiin muutaman minuutin ajan bussin ulkopuolella. En jäänyt sen enempiä kyselemään, kun sain luvan jatkaa matkaa. Päivä oli ollut pitkä ja piteni entisestään sen verran, että seuraava vuoro sai minut Silvolassa kiinni, vaikka vuoroväli oli siihen aikaan 15 minuuttia.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.