Vesi väärässä paikassa

Torstaina ja perjantaina on sadellut, välillä melko rankastikin, joten välillä on olo ollut kuin laivan kapteenilla. Hanoista ei sen sijaan perjantaina ollut vettä saatavana.

lammikko

Sadekelillä ajaminen ei minusta ole ollenkaan mukavaa. Joka paikkaan muodostuu lätäköitä, ja maantienopeuksissa niissä piilee aina vesiliirron vaara. Kaupungin kaduilla lammikoita pitäisi kierrellä ainakin sen verran, ettei kohtuuttomasti kastele jalankulkijoita tai kevyttä liikennettä. Isolla autolla ei useinkaan ole tilaa väistää vesikertymiä, joten käyttöön pitää ottaa toinen vaihtoehto, eli hidastaa lähes mateluvauhtiin niiden kohdalla.

Sateen lisäksi ajamista syksyisin hankaloittaa aikaisin tuleva pimeys. Märkä asfaltti tuntuu imevän kaiken valon, ja ilman heijastinta, tummissa vaatteissa kulkevien jalankulkijoiden erottaminen vastaantulevien autojen ajovalojen seasta on vaikeaa. Tilannenopeuksia pitää senkin takia alentaa. Ei ihme, että torstaina palasin varikolle lähes 20 minuuttia myöhässä, vaikka ei se kaikki säästä toisaalta johtunut.

Torstaiaamuna olivat lehdet päässeet tukkimaan jonkin verran sadevesikaivoja, ja siellä täällä oli sen takia isojakin järviä. Yksi niistä oli reittini varrella, Hakaniemessä. Pohdin, pitäisikö pysähtyä, soittaa varikolle, ja pyytää lähettämään purjeet tai vähintäänkin snorkkeli, vai riittäisikö, jos ilmoittaisin matkustajille, että pelastusliivit ovat edessä olevan istuimen alla. Takana tulija jo soitti aikataulupaineessaan sumutorvea, joten päätin ylittää ulapan ilman lisävarusteita, eikä vesi tullut edes sisään asti.

Perjantaina puolestaan olivat hermot kireällä varikon taukotiloissa. Kiinteistössä oli vesikatko, eikä kenellekään ollut tullut mieleen ottaa ämpärillistä tai paria jostakin kadun varren valtamerestä, joten kahvipannut ammottivat tyhjyyttään. Onneksi kahvikatko oli ohi paljon nopeammin kuin urakoitsija arveli, joten tärisevin käsin saatiin musta kulta valumaan, ennen kuin tarvitsi turvautua kofeiinilaastareihin.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Vesi väärässä paikassa

  1. ts sanoo:

    Mutta bussi 62 kulkee aina…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.