Joulukadun avajaiset

Sunnuntaina Helsingissä sytytettiin juhlallisesti Aleksanterinkadun jouluvalaistus. Ensilumen valkeuden jälkeen ollaan siirrytty jälleen pimeään vuodenaikaan, josta ei minun mielestäni voi talvena puhua, joten kaikki lisävalo on hyvästä. Satuin ajamaan linjaa 24 niihin aikoihin, kun avajaiskulkue oli liikkeellä.

20161120_192235

Vestran valkea lumi on vaihtunut Seurasaaren keltaisiin katulamppuihin. Kuvattu 20.11.2016.

Jo valoisan aikaan työnjohtaja ohjeisti puhelimitse 24:n kuljettajia, ja kertoi, että kulkue varmasti tukkii Mannerheimintien jossakin vaiheessa. Aikataulun perusteella tapahtuma ei vaikuttaisi minun ajamiseeni paljonkaan, mutta jos nyt jotakin erikoista sattuisi, niin lupa olisi ajaa raitiokiskoja pitkin tukoksen ohi. Tällainen kuljettajille soittaminen on hyvää työnjohtopalvelua, josta myös tässä esitän kiitoksen.

Ruokataukoni loppui niihin aikoihin, kun paraati oli lähtemässä liikkeelle Senaatintorilta, ja menin saamieni ohjeiden perusteella odottamaan Lasipalatsin pysäkille. Arveluni oli, että edellinen kuljettaja ehtisi häiriöpaikan ohi ennen häiriötä, mutta varauduin siihen, että vuoro saattaisi kuitenkin olla vähän myöhässä.

Arveluni ei pitänyt paikkaansa, koska sinne pahimpaan ruuhkaanhan se vuoro jäi. Joko kulkue oli nopeakulkuinen, tai poliisin kulkuekulkuskorva herkkä, eli katujen sulkemisessa ennakoitiin. Joka tapauksessa pääsin matkaan noin 20 minuuttia myöhässä, ja ihan eri pysäkiltä kuin oli ollut tarkoitus.

24:n aikataulu on sellainen, että ajoaikaa on varattu jonkin verran enemmän kuin on tarpeen, jotta lähtöajoista ja vuoroväleistä saadaan tasaiset. Siinä mielessä aikataulun kiinni saaminen ei ollut ongelma, mutta toisaalta Mechelininkadulla ja Rautatiekaduilla oli runsaasti autoruuhkaa, jonka päättelin johtuvan Länsisataman laivaliikenteestä.

Puolentoista ajetun kierroksen jälkeen kaikki aktiviteetti kaupungilla loppui äkillisesti. Kyydissä ei ollut matkustajia, eikä teillä tiellä muita autoja. Erottajalla piti aikataulusta alkaa katsoa, onko syytä jäädä odottamaan väliaikaa. Se oli sunnntain työpäivälle sopivan pehmeä lopetus.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.