Kahtalainen keskiviikko

Keskiviikko oli kahtalainen työpäivä.

Aamulla jäi hyvin aikaa seurustella Seurasaaressa poikasiaan kähisten puolustavien valkoposkihanhien kanssa. Katselin niiden kuopsutusta, kun jaloittelin omissa ajatuksissani, ja hörpin kahvia termosmukista. Oli rauhallista ja hiljaista. Tuntui, kuin en olisi töissä ollut ollenkaan.

Aamupäivällä, ruokatunnin jälkeen, alkoi melkoinen show. Paljon oli mm. koululaisia ja päiväkotilaisia, turistibusseja, jakeluautoja, tietyömiehiä masiinoineen ja autoilijoita pitkiksi jonoiksi asti. Pari kesäautoilijaakin, mutta tuskin vielä kesäjakeluautoilijoita tai kesätietyömiehiä. (Tiekesätyömies? Tietyökesätyömies? Tietyökesämies? Kesäyötietyötyömieskalenteri?) Ainut, mitä ei ollut paljon, oli ajoaika, joka lyheni aamuruuhka-ajan jälkeen tavanomaiseen 40 minuuttiin.

Ilmiö on tuttu aikaisemmilta kesiltä. Kesälomat pyörivät jo, mikä pienentää varsinaisen aamuruuhkan aikaan liikkeellä olevan väen määrää. Lauantaimainen ostos- ja asiointiruuhka alkaa jonkin verran ennen puoltapäivää, ja kestää oikeastaan melkein koko päivän.

Minun mielestäni kesäaikatauluja suunniteltaessa tämä pitäisi ottaa huomioon. Päiväliikenteeseen pitäisi saada lisää ajoaikaa, vaikka se merkitsisi kulkuneuvojen lisäämistä. Jos ei muualle, niin ainakin turistikohteiden tuntumassa kulkeville linjoille.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.